header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Haluaisitko sinäkin kurkistaa kalojen valtakuntaan?

Kaikuluotaimien, karttaplottereiden ja muun kalastuselektroniikan suosio on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina. Lue täältä, miten saat uusia ulottuvuuksia kalareissuihisi vaikkapa siimakameroilla tai yhdistelmäkaikuluotaimella!

1. Siimakamera tallentaa saalistustilanteet

Siimakameran avulla kalastaja näkee tarkalleen, mitä veden alla on tapahtunut. Laite kiinnitetään siimaan ja kamera kuvaa syöttiä. HD-laatuinen kuva tallentuu myös muistikortille, ja kalastaja pääsee jakamaan saalistustilanteet, kalan iskun ja myös irti päässeet vonkaleet vaikka Youtubessa. Siimakamera sopii vetouisteluun, heittokalastukseen ja jopa ongintaan tai pilkkimiseen.

2. Kaikuluotain auttaa löytämään kalasaaliit

Perinteinen kaikuluotainteknologia näytti pohjasta sellaista kuvaa, josta oli vaikea tietää, onko kuvan möykky kivi, kala vai puunkarahka. Nykyään pystytään jo näkemään, onko kyseessä yksittäinen hauki vai kuha tai onko kalaparvi tiivis silakkaparvi vai hajallaan oleva lahnaparvi.

Kaikuluotainteknologia kehittyy ja tänä keväänä yleistyvät viistokaiku- ja 3D-teknologia. Viistokaikuluotaimella näkee veden alla sivuille, siinä missä perinteinen kaikuluotain näyttää suoraan veneen alle. 3D-teknologia näyttää puolestaan kolmiulotteista kuvaa veneen sivuilta. Yksi kevään halutuista uutuustuotteista on Lowrance Elite Ti -yhdistelmälaite, jossa yhdistyvät kaikuluotain CHIRP-tekniikalla, valokuvamainen DSI-kaikuluotain ja himoittu viistokaikuluotain. Viimeisimmät kehitysaskeleet kaikuluotaimissa liittyvät kustannusten lisäksi käytettävyyteen: osaan laitteista on tullut helppo kosketusnäyttö ja niiden käyttöliittymät ovat yksinkertaistuneet.

3. Kalajutut kännykkään tai tiedot kalakaverille

Osa kaikuluotaimista on mahdollista yhdistää kännykkään tai tablettiin, jolloin kalastaja pystyy tarkastelemaan kuvaa suoratoistona. Monesta uudesta kaikuluotaimesta löytyy lisäksi kartta, jolloin laite toimii sekä kaikuluotaimena että karttaplotterina. Kehittyneimmissä laitteissa käyttäjä pystyy itse luomaan ja parantamaan karttoja esimerkiksi tuntemattomien kohtien osalta ja jakamaan tietonsa kalakaverille.
Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja