header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Tiedote 6.5.2016

Ruusu on yhä äitienpäivän suosikki

Yksi vuoden suurimmista kukkasesongeista on äitienpäivä. Vaikka kukkatarjonta on laaja, moni muistaa äitiä ruusuilla. Pienellä huolenpidolla ruusut voivat ilahduttaa puutarhassa tai parvekkeella kesän läpi ja jopa pitkälle syksyyn. Hong Kong kokosi vinkit ruusun hoitoon.

- Leikkoruusut ovat varma valinta, mutta pitkäkestoisempi ja suosittu vaihtoehto on ruukkuruusu. Sen voi istuttaa ulos tai laittaa parvekkeelle, ja siitä saa näin iloa pidemmäksi aikaa. Perinteisen ruukkuruusun rinnalle on suosikiksi noussut rungollinen ruukkuruusu, Hong Kongin tuoteryhmäpäällikön Toni Ovaskainen kertoo.

Äitienpäivänä ei juosta trendien perässä, vaan äitiä ilahdutetaan yleisimmin perinteisillä punaisilla ruusuilla. Klassisen punaisen lisäksi väreissä suositaan tummanpunaista. Hong Kong -tavaratalojen kukkatoimittajan Järvelän Puutarhan mukaan viime vuosina suosiotaan on kasvattanut myös keltapunainen ja näyttävä mandariiniruusu.

- Ruusu on äitienpäivän klassikkolahja, jonka menekki on pysynyt vakaana vuodesta toiseen. Äitienpäivä on myös yksi vuoden suurimmista kukkasesongeista. Kyllä tämän ymmärtää, sillä kukapa ei pitäisi kukista, Järvelän Puutarhan Juha Järvi naurahtaa.
 

Vinkit ruusun hoitoon:

1. Kastele säännöllisesti
Ruusu kestää kauniina pitkään, jos sitä muistaa kastella. Pidä multa tasaisen kosteana, mutta varo ylikastelua: ruusu ei saa uida vedessä. Ruusu ei myöskään pidä seisoneesta vedestä, joten älä kastele sitä sangossa pitkään olleella sadevedellä ja muista kaataa aluslautasella seisonut vesi pois.

2. Sijoita aurinkoon, älä paahteeseen
Ruusu pitää auringonvalosta, mutta suora paahde saa sen nuupahtamaan. Aseta ruusu kotona tai pihalla aurinkoiseen kohtaan, mutta varo kuitenkin seinän edustoja, johon aurinko porottaa polttavasti.

3. Lannoita ja ravitse
Ruusu on sitkeä ja huolehtimalla sen ravinteiden saannista ruusu kestää pidempään ja jaksaa kukkia paremmin. Ruukkuruusua kannattaa lannoittaa säännöllisesti ja ravita sitä ruusuravinteella koko kukinnan ajan.
Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja