header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Tiedote 2.5.2018

Ruotsalainen Rusta ostaa tavarataloketju Hong Kongin – muodostavat yhdessä Pohjoismaiden johtavan halpatavaraketjun

Rusta ja Hong Kong ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jolla tavarataloketju Hong Kongin koko osakekanta siirtyy ruotsalaisen halpatavaraketju Rustan omistukseen. Yrityskaupan myötä yritykset saavuttavat yhdessä aseman Pohjoismaiden johtavana halpatavaraketjuna.

Hong Kongin tavoin Rusta keskittyy kodin- ja vapaa-ajantuotteiden vähittäismyyntiin. Yrityskaupan jälkeen Rusta-konserni käsittää yli 150 tavarataloa ja sillä on noin 3 000 työntekijää. Konsernin liikevaihdon arvioidaan yltävän lähes 7 miljardiin Ruotsin kruunuun kuluvalla tilikaudella.

- Yrityskauppa hyödyttää molempia osapuolia. Rustan kautta pääsemme osaksi Pohjoismaiden kehittyneimpiä toimitusketjuja. Yrityskauppa antaa Hong Kongille vakaan taloudellisen pohjan, mahdollistaa merkittävät volyymiedut ja toteutuneen kaupan kautta pääsemme osaksi Rustan laajaa tuotevalikoimaa. Yhdessä meillä on myös hyvät edellytykset tarjota suomalaisille asiakkaillemme laadukkaita tuotteita erittäin halpaan hintaan, toteaa Hong Kongin toimitusjohtaja Matti Vassinen.

Ruotsalainen Rusta on perheomisteinen yritys, joka perustettiin vuonna 1986. Rusta-ketju on viime vuosinen aikana laajentunut orgaanisen kasvun ansiosta voimakkaasti ja sillä on 90 myymälää Ruotsissa. Vuonna 2014 Rusta laajentui Norjaan, jossa on nyt 22 kannattavaa myymälää. Myös Saksaan on avattu kaksi tavarataloa, ja yrityksen suunnitelmissa on kahden uuden tavaratalon avaaminen vuoden 2018 aikana.

- Rusta on jo kauan suunnitellut laajenemista Suomen markkinoille, ja nyt toteutunut yrityskauppa täydentää ja vahvistaa Rustan nykyistä liiketoimintaa. Samalla saavutamme yhdessä Hong Kongin kanssa markkinajohtajan aseman pohjoismaisella halpatavaramarkkinalla. Yrityksillä on samankaltaisuuksia eri tuotekategorioiden välillä, yhtenäinen liiketoimintafilosofia ja yritykset täydentävät toistensa markkina-alueita – kahden toimijan ihanteellinen yhdistelmä, toteaa Rustan toimitusjohtaja Göran Westerberg.

Lisätietoja:

Matti Vassinen, CEO Hong Kong, puh. +358 (0)40 515 25 15

Rusta lyhyesti

Rustan visio on olla vähittäistavarakaupan ykkönen. Rusta tarjoaa laajan valikoiman tuotteita kotiin ja sisustukseen, vapaa-ajalle, kauneuteen ja hyvinvointiin sekä puutarhaan – aina hyvään hintaan. Ruotsalainen Rusta on vuonna 1986 perustettu tavarataloketju. Rustalla on yli 3 000 työntekijää sekä 90 tavarataloa Ruotsissa, yli 20 tavarataloa Norjassa, kaksi Saksassa ja neljä sisäänostoyksikköä Aasiassa. Rustan liikevaihto vuonna 2017 oli 5 miljardia Ruotsin kruunua. Vuosittain yli 75 miljoonaa asiakasta vierailee Rustan tavarataloissa.

www.rusta.com
Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja