header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Tiedote maanantai 11.12.2017

Klassinen metsäkuusi on suomalaisten suosikkijoulukuusi – joulukuusikaupan asiantuntija tuo valikoimaansa kotimaisen luomukuusen

 
Ei joulua ilman kuusta – kuusi kuuluu joulunviettoon kolmelle suomalaiselle neljästä. Pelkästään Hong Kong -tavaratalot myyvät kymmeniä tuhansia joulukuusia vuosittain. Tänä vuonna heidän kuusivalikoima on kasvanut entisestään – uutuutena on esimerkiksi kotimainen luomujoulukuusi. Lue puutarhurin vinkit, joilla saat kuusen kukoistamaan kauemmin!


Kuusi kuuluu suomalaiseen jouluun: kolme neljästä suomalaisesta kertoi kuusen kuuluvan joulunviettoonsa Hong Kong -tavaratalojen viime vuonna tekemän tutkimuksen mukaan. Hong Kong -tavarataloketju on myynyt joulukuusia yli kymmenen vuoden ajan. Kuusia hankitaan sieltä kymmeniä tuhansia joka vuosi.
 • Aitojen kuusien kysyntä on noussut kahden viimeisen vuoden ajan. Tänä vuonna valikoimamme on laajempi kuin koskaan ennen: joissain tavarataloissa on esimerkiksi kahdeksan eri kuusivaihtoehtoa, kun aiemmin niitä saattoi olla muutama, kertoo tuoteryhmäpäällikkö Toni Ovaskainen.

Kuusia aletaan yleensä hankkia joulukuun puolivälissä. Joulukuusikauppa kiihtyy joulua edeltävänä viikonloppuna ja on huipussaan pari päivää ennen aattoa.


Sertifioitu kuusi on ympäristöystävällinen valinta


Hong Kong -tavarataloissa myytävät ulkomaiset kuuset tulevat Tanskasta. Ne kaikki ovat sertifioituja, eli ostaja voi olla varma siitä, että kuuset on tuotettu ympäristöystävällisesti. Sertifioitujen kuusien tuotantoa valvotaan tarkasti, ja sertifikaatin saaminen vaati vuosien valmistelun.
 • Tanskalaiset kuusemme ovat GLOBAL G.A.P.-sertifioituja. Sertifikaatti toimii kuluttajalle vakuutena siitä, että tuote on tuotettu hyviä maatalouden tuotantotapoja noudattaen ja ympäristöä säästäen, Ovaskainen sanoo.

Tänä vuonna Hong Kong tuo valikoimaan myös kotimaisen luomukuusen.
 • Luomuliitto on myöntänyt kyseiselle kuuselle Leppäkerttumerkin. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kuusi on kasvatettu Suomessa ja viljelty luonnonmukaisesti. Meillä on myynnissä myös muutama sertifioimaton kuusilajike, mutta nekin kaikki ovat kotimaisia ja tuotettu perheviljelmillä, tiivistää Ovaskainen.


Metsäkuusi tekee monille suomalaisille joulun

Kaikki Hong Kong -tavarataloissa myytävät kuuset ovat viljeltyjä joulukuusia, eivät villikuusia.
 • Viljellyt kuuset erottuvat villikuusista paitsi ulkonäkönsä, myös ammattimaisten viljelymenetelmien ja suunnitelmallisuutensa ansioista – kaikista kuusista tiedetään, missä ne on kaadettu ja milloin, Ovaskainen kertoo.
Viime vuonna suomalaiset valitsivat joulukuusekseen yleisimmin metsäkuusen. Toiseksi yleisin valinta oli muovikuusi ja kolmanneksi yleisin pieni koristeinen hopeakuusi.
 • Aito metsäkuusi pitää vuodesta toiseen pintansa suosituimpana kuusivalintana. Meidän suosituin kuusi on jo pitkän aikaa ollut kahden metrin mittainen metsäkuusi. Aidon kuusen tuoksu luo meille suomalaisille joulutunnelman. Uskon, että klassikko pitää pintansa myös tänä vuonna, päättää Ovaskainen.


Puutarhurin vinkit joulukuusen hoitoon:

 1. Kuljetus: Kuusta voi kuljettaa auton katolla suojaamattomana ainoastaan lyhyitä matkoja. Yli 10 kilometrin matkoille kuusi tulee suojata kylmältä viimalta peitteellä tai pakkausverkolla.
 2. Kotiin saapuessa: Jos sää on joulukuusta ostaessa pakkasen puolella, on kuusi parasta sulattaa ennen jalkaan asettamista mieluiten viileässä tilassa. Pidä tyvi sulatuksen ajan kylmässä vesiämpärissä. Jos kotoa ei löydy viileä tilaa, voi puun viedä pesuhuoneeseen. Pidä tyvi vesiämpärissä ja suihkuta neulasto välittömästi kylmällä vedellä. Tee sama vielä muutaman tunnin kuluttua uudelleen. Noin kahdeksan tunnin kuluttua puu on valmis jalkaan asetettavaksi.
 3. Jalkaan asettaminen: Mittaa huoneen korkeus ja lyhennä kuusta tarvittaessa. Sahaa tyvestä pois ainakin muutama sentti runkoon nähden vaakasuorasti. Älä kuitenkaan kavenna tyveä.
 4. Ylläpito: Kuusi säilyy parhaiten viileässä ilmassa: älä siis laita sitä aivan patterin viereen. Muista huolehtia, että jalassa on tarpeeksi vettä. Tyven leikkauspinnan on oltava vedessä koko ajan. Kuusta voi kevyesti suihkutella sumupullolla kosteuden haihtumisen vähentämiseksi.
 5. Kaikki kuuset ovat yksilöllisiä. Koska kaikki kuuset ovat erilaisia, tarkkaile kuusen hyvinvointia päivittäin ja muuta tarvittaessa hoitomenetelmiäsi. Joskus neulasia voi tippua, vaikka tekisit kaiken oikein. Jos puu on kokenut stressiä edellisen kasvukauden aikana sääolosuhteiden, kuten kuivan syksyn johdosta, voi neulasia varista aiemmin. Aidoista kuusista pihtakuusi säilyttää neulaset parhaiten, muovikuusi taas kestää vuodesta toiseen.
 

Taustatietoa tutkimuksesta:

Hong Kong -tavaratalojen marraskuussa 2016 toteuttaman kyselytutkimuksen mukaan joulukuusi kuuluu joulunviettoon kolmella suomalaisella neljästä. Kyselytutkimus toteutettiin marraskuussa 2016 Tutkimusyhtiö CINT Oy:n paneelissa. Tutkimuksen suunnitteli ja analysoi Pohjoisranta Burson-Marsteller Oy. Kyselytutkimuksen kohderyhmänä olivat 18–70-vuotiaat suomalaiset ja vastaajia oli 1 014. Tutkimuksen lähtöotos oli kansallisesti edustava.

Mikä on sinun joulukuusivalintasi?

 • Metsäkuusi 45 %
 • Pihtakuusi 2 %
 • Hopeakuusi (pieni koristekuusi) 5 %
 • Muovikuusi 25 %
 • Kuusi ei kuulu jouluuni 23 %

Hong Kong on suomalainen koko perheen tavarataloketju tekeville ihmisille. Hong Kong tarjoaa monipuolisen valikoiman laadukkaita tuotteita edullisin hinnoin. Valikoimamme koostuu muun muassa työkaluista, puutarhatuotteista, kalastustarvikkeista, taloustarvikkeista sekä muista kotiin ja vapaa-aikaan liittyvistä tuotteista. Hong Kongin noin 500 työntekijää palvelee 24 tavaratalossa ja neljässä Hong Kong Garden Centerissä ympäri Suomea. Verkkokauppa tarjoaa laajan tuotevalikoiman koko maan kattavasti. Kalastusverkkokauppa toimii myös kansainvälisesti. Hong Kong on perustettu vuonna 1989 ja sen omistavat suomalaiset yksityishenkilöt sekä Hong Kongin avainhenkilöt. Hong Kongin kokonaisliikevaihto on noin 120 miljoonaa euroa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Vantaalla.
 
Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja