header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Katso, mistä maksat lahjapapereissa

 
Lahjapaperirullan hinta vaihtelee alle eurosta lähes 5 euroon. Hinnan katsominen ei pelkästään riitä, sillä kannattaa tarkastaa, kuinka paljon paperia rullassa on. Perinteinen lahjapaperi ei ole ainoa vaihtoehto lahjojen paketointiin. Vaihtoehtoja löytyy useita, niin paketin ulkonäköön panostaville paketoijille kuin myös niille, jotka haluavat päästä helpolla.

Jouluun on enää reilu viikko ja lahjojen paketointitarpeiden kysyntä on kovimmillaan. Varsinkin lahjapapereiden valikoima on laaja. Lahjapapereiden hintaan vaikuttavat niin sen laatu, kuosi kuin myös arkin koko.

– Edullisin vaihtoehto on niin sanottu tavallinen, 60-grammainen lahjapaperi, jota saa parilla eurolla jo useamman 0,7x2m-rullan. Sitten on paksumpaa ja laadukkaampaa paperia, jota on rullassa vähemmän, kuten metallinhohtoinen lahjapaperimme. Myös tietyt kuosit, kuten Disney-hahmot nostavat paperin hintaa, kertoo Hong Kong -tavaratalojen tuoteryhmäpäällikkö Maija Joenperä.

Lahjapaperia valitessa tulisikin olla tarkkana. Paperin pakkaukset ovat vaihtelevia ja joissakin papereissa on sisällä hylsy, joka saa rullan näyttämään riittoisammalta. Arkin oikea koko kannattaakin varmistaa ennen ostoa. Myös paperin tarve vaikuttaa sen valintaan.

– On hyvä miettiä, kuinka suuria lahjoja on paketoitavana ja kuinka paljon niitä on. Kalliimmissa papereissa arkin koko on yleensä pienempi ja se saattaa riittää vain muutamaan lahjaan. Edullisimmissa papereissa arkit ovat suuremmat ja paperi ohuempaa, joten se sopii hyvin isojen lahjojen paketointiin, Joenperä sanoo.

Lahjapaperi pitää pintansa – muitakin vaihtoehtoja onJoulu on suomalaisille hyvin perinteinen juhla ja se näkyy myös paketoinnissa: lahjapaperiin luotetaan vuodesta toiseen.

– Olemme monta vuotta jo ostaneet saman verran lahjapapereita ja niiden suosio pitää pintansa, vaikka rinnalle onkin tullut muita vaihtoehtoja, Joenperä kertoo.

Vaikka perinteisen lahjapaperin suosio on vakaa, on esimerkiksi lahjapussien menekki kasvanut viime vuosina. Joenperän mukaan samalla myös lahjapaketin viimeistelyyn käytettävien koristeiden ja laadukkaamman lahjanarun kysyntä on kasvanut.

– Olemme esimerkiksi lisänneet tekstiilisten lahjanauhojen tarjontaa, sillä niitä ostetaan aktiivisesti. Tämän perusteella voisin kuvitella, että lahjojen viimeistelyyn panostetaan, ja että paketin ulkonäöllä on merkitystä.

Lahjapaperin ja värikkäiden lahjanarujen rinnalta löytyy nykyään muitakin vaihtoehtoja lahjapaketointiin.

– Valikoima on tällä hetkellä suurimmillaan: on lahjapusseja, lahjarasioita, koristeita ja tekstiilinauhoja sekä myös perinteistä lahjapaperia. Kaikista vaihtoehdoista löytyy eri kuoseja, värejä, glitterillä tai ilman, ja tietysti eri kokoja, Joenperä luettelee.

Paketointivaihtoehtoja erilaisille lahjoille ja paketoijille:1. Lahjapaperi ja -naru. Tämä yhdistelmä toimii vuodesta toiseen ja kaikenlaisten lahjojen paketointiin. Lahjapapereita löytyy useissa eri kuoseissa, paksuuksissa ja materiaaleissa. Paperin laatu kannattaa valita lahjan mukaan: Jos paketoitavaa on paljon tai lahja on suurikokoinen, on tavallinen ohuempi lahjapaperi edullisin vaihtoehto. Teräväkulmaisiin lahjoihin sen sijaan kannattaa valita hieman paksumpi ja sitkeämpi paperi, jotta kulmat eivät tule paperista läpi.
2. Rasiat ja laatikot. Nämä toimivat erityisen hyvin pienikokoisissa lahjoissa, jotka koostuvat useammasta eri osasta tai irtotavaroista. Myös helpommin särkyvät lahjat kannattaa paketoida rasiaan, sillä sinne voi lisätä pehmusteita mukaan. Rasiat voi käyttää uudelleen joko lahjoihin tai vaikka säilytykseen.
3. Lahjapussit. Perinteisten papereiden ja rasioiden välimuoto - lahjapussi - on helpoin ja nopein paketointivaihtoehto: lahja pussiin, pussi kiinni ja valmista! Sopii erityisesti viime tingassa lahjoja hankkiville ja helppoutta arvostaville. Lahjapusseista löytyy useita eri kokoja ja kuoseja monenlaisen lahjan tarpeeseen.
4. Erikoislahjanarut ja koristeet. Laadukkaammat paperinarut ja erilaiset lahjojen päälle kiinnitettävät koristeet, kuten rusetit ja kukat, viimeistelevät kauniin paketin. Näitä voi käyttää niin yksinkertaisen ruskean lahjapaperin kuin lahjapussin ja -rasiankin kanssa. Useita koristeita voi myös hyödyntää uudelleen.


Katso myös Muoti mielessä -blogin Annen vinkit paketointiin.
Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja