header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Hong Kong Group Oy kouluttaa työntekijöitään Vihermestareiksi

 
Hong Kong Group järjestää työntekijöilleen tulevan syksyn ja talven aikana mittavan koulutuksen: se kouluttaa 100 työntekijäänsä Vihermestareiksi. Yritykselle räätälöity koulutus järjestetään yhdessä huippuasiantuntijoiden, kuten Omatarhurin, TTS Työtehoseuran, Gardenan ja GreenCaren kanssa.

Omatarhurin järjestämään koulutukseen osallistuu 100 Hong Kongin työntekijää. Ensi keväänä koulutuksen läpäisijöitä juhlitaan Vihermestareina.

– Haluamme tarjota henkilökunnalle mahdollisuuden kouluttautua ja kehittyä puutarhaan liittyvissä asioissa. Osaava ja motivoitunut henkilökunta takaa sen, että asiakkaamme saavat ensiluokkaista palvelua, kertoo Hong Kong Group Oy:n markkinointijohtaja Elina Standertskjöld-Nordenstam.

Standertskjöld-Nordenstam uskoo, että koulutus näkyy asiakkaille osaavampana palveluna, kasvien ja muiden puutarhatuotteiden parempana laatuna sekä selkeiden esillepanojen kautta vaivattomampana asiointina.

– Puutarha on meille tärkeää liiketoimintaa ja haluamme kehittää sitä eteenpäin muun muassa tätä kautta. Koulutuksen avulla voimme myös tarjota asiakkaillemme yhä asiantuntevampaa palvelua, kuten käytännön neuvoja ja apuja puutarhan hoitoon.

Koulutus sisältää sekä lähi- että etäopetusta ja kotitehtäviä. Koulutus kestää puoli vuotta ja se on räätälöity puutarhaosaston työntekijöille.

– Osallistujat valitaan kunkin myymälän tarpeiden mukaan: tavoitteena on varmistaa puutarhakauppamme avainhenkilöille yhtä hyvät asiakaspalvelun eväät koko maassa, Standertskjöld-Nordenstam sanoo.

Oppia niin kasveista kuin puutarhamyymälän hoidosta

Koulutus sisältää viisi opintokokonaisuutta: puutarha, kasvien hyvinvointi, asiakaspalvelu, myymäläilme ja osaamisen jakaminen. Opintokokonaisuudet on suunniteltu Omatarhurin ja Hong Kong Groupin tuoteryhmäpäällikkö Toni Ovaskainen yhteistyönä.

– Puutarhaosiossa keskitytään maaperän hyvinvoinnin merkitykseen puutarhanhoidossa. Kasvien hyvinvointiosion tavoitteena on, että opiskelija ymmärtää kasvin reitin taimistolta asiakkaalle ja kuljetuksen aiheuttamat haasteet sekä osaa havainnoida kasvin kunnon ja toimia tilanteen mukaan. Hän tunnistaa myös ilmasto-olosuhteiden vaatimukset ja osaa hoitaa kasvia lajin vaatimalla tavalla, kertoo kurssin valmennusvastaava, Omatarhuri Markku Urhonen.

Puutarhan ja kasvien hoidon lisäksi kurssilla käydään läpi puutarhamyymälän muita tärkeitä osa-alueita, kuten asiakaspalvelun kehittämistä, asiointia helpottavan myymäläilmeen rakentamista ja osaamisen jakamista uusille työntekijöille.

Honkkarilaisia on perehdyttämässä joukko asiantuntijoita. Käytännön yhteyksistä ja pedagogiikasta vastaa Oili Sinilehto, kasveista puutarhuri, hortonomi ja puunhoitaja Lotta Lindholm, työkaluista erikoisasiantuntija Sammy Olenius Gardenalta, kasvusta erikoisasiantuntija Arja Laivonen GreenCaresta ja käytännön pedagokiikasta kasvatustieteiden maisteri, Omatarhuri Pyry Urhonen. Valmennusvastaavana toimii Omatarhuri, erikoisasiantuntija Markku Urhonen. Honkkarin ketjusta mukana ovat myös Elina Standertskjöld-Nordenstam, Toni Ovaskainen ja Miia Pietiläinen.

– Olemme rakentaneet kurssin yhdessä Hong Kongin ja muiden johtavien asiantuntijoiden kanssa. Tämä on erittäin innostava ja merkittävä projekti sekä meille, Hong Kongille että tuleville oppilaille, Urhonen iloitsee.


Lisätietoa koulutuksesta:

Elina Standertskjöld-Nordenstam, Markkinointijohtaja, Hong Kong Group Oy, elina.standertskjold-nordenstam@hongkong.fi

Hong Kong on suomalainen koko perheen tavarataloketju tekeville ihmisille. Hong Kong tarjoaa monipuolisen valikoiman laadukkaita tuotteita edullisin hinnoin. Valikoimamme koostuu muun muassa työkaluista, puutarhatuotteista, kalastustarvikkeista, taloustarvikkeista sekä muista kotiin ja vapaa-aikaan liittyvistä tuotteista. Hong Kongin 530 työntekijää palvelee 27 tavaratalossa ympäri Suomea, 2 puutarhatuotteisiin erikoistuneessa Hong Kong Garden Centerissä ja verkkokauppa tarjoaa laajan tuotevalikoiman koko maan kattavasti. Kalastusverkkokauppa toimii myös kansainvälisesti. Hong Kong on perustettu vuonna 1989 ja sen omistavat suomalaiset yksityishenkilöt sekä Hong Kongin avainhenkilöt. Hong Kongin liikevaihto on noin 133 miljoonaa euroa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Vantaalla.


Markku Urhonen, Kehityspäällikkö, Omatarhuri Oy, markku.urhonen@omatarhuri.fi

Omatarhuri Oy on tamperelainen vuonna 2014 perustettu perheyritys, joka rakentaa vihreämpää ympäristöä ja tuottaa puutarha-alan asiantuntija- sekä koulutuspalveluita. Yrityksen tunnuslause on Omatarhuri auttaa onnistumaan. www.omatarhuri.fi
Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja