header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Tiedote 22.3.2017

Hong Kong panostaa puutarhaan ja koulutti 100 työntekijää Vihermestareiksi

Hong Kong Group toteutti ainutlaatuisen, kaikki tavaratalot kattavan, koulutuksen puutarhaosastojen työntekijöilleen yhteistyössä huippuasiantuntijoiden kanssa. Puolen vuoden mittainen koulutus saatiin päätökseen maaliskuun puolivälissä, juuri sopivasti muutama viikko ennen lähes 30 puutarhamyymälän aukeamista.

”Haluamme tarjota työntekijöillemme monipuolisia koulutuksia ja siten edesauttaa heitä kehittymään ja viihtymään työssään. Tämä koskee kaikkia toimialojamme – niin vapaa-aikaa, asumista kuin kalastustakin. Tällä kertaa tarjosimme puutarhaosastojen työntekijöille kattavan koulutuksen, joka takaa sen, että vuonna 2017 asiakkaamme tulevat saamaan entistä asiantuntevampaa palvelua, kun puutarhamyymälämme avautuvat huhtikuun alussa”, Hong Kong Group Oy:n markkinointijohtaja Elina Standertskjöld-Nordenstam kertoo.

Vihermestari-koulutus toteutettiin pääasiassa verkkokursseina mahdollistaen maanlaajuisen yhteistyön kaikkien 27 Hong Kong -tavaratalon kanssa. Koulutus järjestettiin yhdessä alan huippuasiantuntijoiden, kuten Omatarhurin, Gardenan ja GreenCaren kanssa, ja se sisälsi viisi opintokokonaisuutta: puutarha, kasvien hyvinvointi, asiakaspalvelu, myymäläilme ja osaamisen jakaminen.

Oppia puolin ja toisin
”Tiiviit opinnot huipentuivat kaikkien 100 koulutettavan yhteiskokoontumiseen 16.3. Vantaan Porttipuiston myymälässä, jossa koulutuksen osa-alueita kerrattiin joukkueittain asiantuntijarasteilla. Tapahtuma oli erittäin onnistunut, ja kevätauringon paisteessa kelpasi päivän päätteeksi juhlistaa vastavalmistuneita Vihermestareita”, Omatarhuri Markku Urhonen iloitsee.

Omatarhuri vastasi opintokokonaisuuden suunnittelusta yhteystyössä Hong Kong Groupin tuoteryhmäpäällikkö Toni Ovaskaisen kanssa. Urhosen mukaan takana on tavattoman mielenkiintoinen matka, joka oli opettavaista puolin ja toisin.

”Täytyy sanoa, että enpä ole itsekään koskaan aikaisemmin oppinut puutarhakaupasta yhtä paljon yhtä nopeasti. On ollut hienoa päästä tekemään tiivistä yhteistyöstä erittäin pätevien ammattilaisten kanssa ja jakamaan kokemuksia yhdessä Vihermestari-koulutettavien kanssa”, Urhonen toteaa.

Vihermestarikoulutus lyhyesti:
• Puoli vuotta kestäneeseen koulutukseen osallistui 100 Hong Kongin työntekijää kautta maan.
• Valmistuneita Vihermestareita juhlittiin 16.3.2017 Vantaan Porttipuiston myymälän yhteiskokoontumisessa. Koulutuksen läpäisseet Vihermestarit palkittiin todistuksin, ja ansioituneimpia kokelaita muistettiin erilaisilla diplomeilla ja koulutusmatkoilla ulkomaille.
• Opetuksessa kasveista vastasi puutarhuri ja puunhoitaja Lotta Lindholm, työkaluista erikoisasiantuntija Kai Nulpponen Gardenalta, kasvusta erikoisasiantuntija Arja Laivonen GreenCaresta ja käytännön pedagogiikasta kasvatustieteiden maisteri, Omatarhuri Pyry Urhonen. Valmennusvastaavana toimi Omatarhuri, erikoisasiantuntija Markku Urhonen. Hong Kong -tavarataloista mukana olivat Elina Standertskjöld-Nordenstam, Toni Ovaskainen ja Miia Pietiläinen.
• Käytännön web-oppimisympäristöstä vastasi Oili Sinilehto Työtehoseuran Viherakatemiasta.
• Yhteistyössä Vihermestari-koulutuksessa olivat Gardena, GreenCare, Järvelän Puutarha sekä Mattilan Taimisto.
• Hong Kong -tavaratalojen puutarhamyymälät ja 4 puutarhatuotteisiin erikoistunutta Hong Kong Garden Centeriä avautuvat viikoilla 14. ja 15.

Lisätietoja:
Elina Standertskjöld-Nordenstam, Markkinointijohtaja, Hong Kong Group Oy, elina.standertskjold-nordenstam@hongkong.fi Hong Kong on suomalainen koko perheen tavarataloketju tekeville ihmisille. Hong Kong tarjoaa monipuolisen valikoiman laadukkaita tuotteita edullisin hinnoin. Valikoimamme koostuu muun muassa työkaluista, puutarhatuotteista, kalastustarvikkeista, taloustarvikkeista sekä muista kotiin ja vapaa-aikaan liittyvistä tuotteista. Hong Kongin 530 työntekijää palvelee 27 tavaratalossa ympäri Suomea, 4 puutarhatuotteisiin erikoistuneessa Hong Kong Garden Centerissä ja verkkokauppa tarjoaa laajan tuotevalikoiman koko maan kattavasti. Kalastusverkkokauppa toimii myös kansainvälisesti. Hong Kong on perustettu vuonna 1989 ja sen omistavat suomalaiset yksityishenkilöt sekä Hong Kongin avainhenkilöt. Hong Kongin liikevaihto on noin 120 miljoonaa euroa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Vantaalla.

Markku Urhonen, Kehityspäällikkö, Omatarhuri Oy, markku.urhonen@omatarhuri.fi
Omatarhuri Oy on tamperelainen vuonna 2014 perustettu perheyritys, joka rakentaa vihreämpää ympäristöä ja tuottaa puutarha-alan asiantuntija- sekä koulutuspalveluita. Yrityksen tunnuslause on Omatarhuri auttaa onnistumaan. www.omatarhuri.fi
Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja