header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Kaikki tuotemerkit A - Ö

Hiiligrillin käyttö

Hiiligrilli tuo veden kielelle ja saa vatsan kurnimaan

Tänä päivänä tarjolla on monenlaisia grillejä, mutta grilleistä se kaikkein nostalgisin on takuulla perinteinen hiiligrilli, josta tulvivat huumaavat tuoksut ja lyömätön tunnelma vievät monen ajatukset oitis kohti vanhoja hyviä aikoja. Kaiken lisäksi kiireettömyys on osa hiilillä grillaamista, joten mikäpä sopisikaan sen paremmin kesäloman ruoanlaittovälineeksi, kuin aito oikea hiiligrilli. Kotipihalla tai mökillä puuhaillessa on mukava sytyttää hiiligrilli ja odotella kaikessa rauhassa hiilloksen aikaansaamista nauttien grillin lämmityksestä syntyvästä tuoksusta, joka saa jo itsessään takuulla veden jokaisen lähistöllä olevan kielelle.

Hiiligrillillä grillaaminen aikaansaa sen, että grillatut ruoat ovat erittäin maukkaita, minkä lisäksi ne saavat myös grilliritilältä pintaansa upean raidoituksen sekä herkullisen värin. Tämä on näky, joka saa vatsan kurnimaan alta aikayksikön. Hiiligrillin houkuttelevasta, kauas asti leijailevasta tuoksusta puhumattakaan!

Hiiligrillin käyttö on helppoa ja kiireetöntä

Hiiligrillin käyttö on loppujen lopuksi melkoisen yksinkertaista puuhaa. Grillauksen aluksi hiilet - tai vaihtoehtoisesti grillibriketit - ladotaan grillin sisälle ja niiden joukkoon lisätään valinnan mukaan joko sytytysnestettä tai sytytyspaloja – näistä molemmille on omat kannattajakuntansa. Anna hiilten tai brikettien sekä sytytystuotteen olla grillissä rauhassa vähintään muutamia minuutteja ennen grillin sytyttämistä.

Kun on sitten tullut grillin sytyttämisen aika, sytytä hiilet tai briketit useasta kohtaa, jotta tuli pääsee leviämään niihin mahdollisimman tasaisesti, tavoittaen näin helpommin grillin jokaisen nurkan heti kerralla. Kun hiiligrillin sytyttäminen on tehty, sen jälkeen syntyvissä olevaa hiillosta kannattaa odottaa kaikessa rauhassa vähintään puolisen tuntia, ennen kuin grillaamisen voi viimein aloittaa. Hiillos on valmis sitten, kun hiilet hehkuvat kauniin punaisina ja harmaa tuhka peittää ne.

Hyvä vinkki on hyödyntää hiilloksen odotteluun menevä aika kattamalla sillä välin pöytä, valmistelemalla grilliherkut sekä tuomalla ne grillin lähettyville. Aina on paikallaan valmistaa myös herkullinen salaatti, tai vaikka kaksi, grillattavien herkkujen ohessa tarjottavaksi. Kun keittiötyöt on valmisteltu hyvin grillauksen alkaessa, grilliherkkujen valmistuttua voidaan istua rauhassa alas nauttimaan maistuvasta ruoasta.

Millaisia herkkuja hiiligrillissä voi grillata?

Hiiligrillissä on grillattu perinteisesti erilaisia makkaroita, pihvejä ja fileitä. Viime vuosina myös muut grillattavat ovat nostaneet meidän suomalaisten keskuudessa vahvasti suosiotaan, minkä johdosta hyvin monessa hiiligrillissä tirisee tänä päivänä niin erilaisia kaloja, varrastikkuja, tuorejuustolla täytettyjä sieniä, maissintähkiä, halloumijuustoja kuin monenlaisia värikkäitä kasviksiakin.

Muut grillattavat herkut lihaa ja kalaa lukuun ottamatta on helppo asettaa kypsymään hiiligrilliin kätevissä foliovuoissa, sillä toisin kuin lihoihin, muihin grillattaviin ei tarvitse aikaansaada samanlaista paistopintaa, vaan riittää, että herkut paistuvat ohuen folion läpi. Näin myös hiiligrilli pysyy puhtaampana ilman, että esimerkiksi erilaiset juustot pääsisivät valumaan sen uumeniin.

Ennen grillaamisen aloittamista on syytä huomioida grillattavien herkkujen eripituiset paistoajat sekä suunnitella grillaamisjärjestys fiksusti sen mukaisesti. Esimerkiksi naudanpihvi tai makkara valmistuvat grillissä melkoisen nopeasti, kun taas kanan- ja possunliha vaativat hieman enemmän paistoaikaa osakseen. Herkkusienet paistuvat hiiligrillissä melkoisen pikaisesti, kun taas maissi ja monet muut kasvikset vaativat pidemmän grillausajan. Kertaus on tässäkin puuhassa opintojen äiti ja hiiligrillillä grillaus kannattaa aloittaa maksimissaan parilla tai kolmella lajilla kerrallaan, kunnes taidot ovat kehittyneet monipuolisempaan grillaamiseen.

Helppo tie grillimestariksi hiiligrillin avulla

Mikäpä olisikaan sen ihanampi palkinto päivän puuhien päätteeksi mökillä tai ihanan lomapäivän jälkeen kotona, kuin tuoksuva ja maistuva kesäinen ruoka, jonka ääreen kaikki voivat yhdessä kokoontua nauttimaan ja seurustelemaan! Harva voi vastustaa kutsua illalliselle, jolla tarjotaan herkullisia grillattavia, jotka nostetaan esiin vastustamattoman tuoksuisesta hiiligrillistä ja tarjoillaan kevyen ja raikkaan salaatin sekä kylmien kesäisten juomien kera.

Muutaman hiiligrillillä harjoittelun jälkeen grillimestarin taidot kasvavat nopeasti, jonka jälkeen voi huoletta kutsua isommankin kaveriporukan syömään ja suoriutua urakasta hiottujen grillaustaitojen sekä huolella harkitun ruokalistan ansiosta. Hyvä idea on pyytää paikalle ystäviä sillä periaatteella, että jokainen tuo mukanaan jotakin grillattavaa, ja herkut sitten valmistetaan porukalla hiiligrillin ympärillä rupatellen ja herkkuja käännellen. Toinen vaihtoehto on yllättää arvoisat syömään kutsutut vieraat yllätysmenulla, jonka itse illan grillimestari on laatinut.

Loihdi omiin ja lähipiirisi tuleviin kesäpäiviin unohtumattomia makuelämyksiä vanhalla kunnon hiiligrillillä ja halutessasi aloita grillaaminen jo keväällä jatkaen sitä vielä pitkälle syksyyn! Hanki oma hiiligrillisi Hong Kongista ja pääset oitis sisälle nostalgisen hiilillä grillauksen maailmaan, jonka mukanaan tuomat edut ja maut ovat kerrassaan lyömättömät.
Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja