header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Kaikki tuotemerkit A - Ö

Lohkolämmittimen asennus on kannattava satsaus

Lohkolämmitin on moottorinlämmitin, jonka tehtävänä on esilämmittää auton moottori. Tämä tapahtuu siten, että lohkolämmitin lämmittää moottorin jäähdytysnestettä, minkä seurauksena auton moottori ja sitä kautta myöskin auton sisätilat alkavat lämmetä. Lohkolämmittimen asennus autoon on todella kannattava satsaus, sillä lämmittimen mukanaan tuoma ajomukavuus on erinomainen, niin sisätilojen lämpiämisen kannalta kuin siitäkin syystä, että lohkolämmittimen ansiosta auton ikkunat pysyvät sulina lumesta ja jäästä, joten niiden skrapaamiselta ennen liikkeelle lähtöä vältytään, minkä lisäksi myös matkan taittaminen paukkuvilla pakkasilla voidaan aloittaa entistä sukkelammin.

Mukavuuden lisäksi myös taloudellisuus on auton esilämmityksessä tärkeä näkökulma. Lämmittämättömällä autolla ajaminen nimittäin kuluttaa polttoainetta huomattavasti esilämmitettyä autoa enemmän, minkä lisäksi myös auton moottori kuluu enemmän, mikäli sitä ei ensiksi esilämmitetä. Lämmittimen asennusta ei siis kannata suinkaan jättää unholaan, sillä sen mukanaan tuoma taloudellinen hyöty on varsin huomattava – kovalla pakkasella auton käynnistäminen ilman lämmitystä voi nimittäin kuluttaa ylimääräistä polttoainetta pahimmillaan jopa kahden desilitran verran per käynnistyskerta. Tämän lisäksi käynnistystä seuraavien kilometrien aikana polttoaineen kulutus on jopa kaksinkertainen siihen verrattuna, että auto olisi asianmukaisesti esilämmitetty. Näin ollen hyvissä ajoin autoon asennettu lämmitin maksaa itsensä takaisin hyvinkin nopeasti.

Laita siis kukkarosi nyörejä tiukemmalle ja huolehdi siitä, että autossasi on ennen seuraavan talven pakkasten saapumista toimiva lämmitysjärjestelmä. Yksi suosituimmista ja varteen otettavimmista vaihtoehdoista auton lämmitykseen on asentaa ajoneuvoon juurikin edellä mainittu lohkolämmitin. Lue siis eteenpäin ja kerromme lisää lohkolämmittimen asennuksesta autoon sekä siitä, kuinka tämä asennus kannattaa toteuttaa.
 

Kannattaako lohkolämmitin asentaa itse vai teettää työ kokonaan huoltamolla?

Edellä mainitut, lohkolämmittimen mukanaan tuomat hyödyt ovat kiistattomat, ja lämmittimen asennus siis perusteltua. Mutta kannattaako lohkolämmitin asentaa autoon itse vai tulisiko siinä puuhassa kuitenkin kääntyä ammattilaisen puoleen ja viedä auto huoltamolle lämmittimen asentamiseksi siihen? Tämä on kysymys, joka askarruttaa useiden autoilijoiden mieliä etenkin talven jo odottaessa nurkan takana. Sekä lohkolämmittimen itse asentamisella että ammattilaiselle asennettavaksi viemisellä on molemmilla olemassa omat etunsa. Huoltamolta ajan tilaamisen ja ammattilaisen suorittaman lohkolämmittimen asennuksen etuna on se, että homma tulee varmasti kerralla kuntoon – omaa kallisarvoista aikaa rutkasti säästäen. Lämmittimen hinta ammattilaisen asentamana toki pompsahtaa heti asentavasta yrityksestä riippumatta useampiin satasiin, mutta asentamisen vievässä vaivassa ja ajassa toki säästää sitäkin enemmän.
Itse asentamisen etuna on tietysti juurikin kustannuspuoli. Varteen otettavan ja laadukkaan lohkolämmittimen ostohinta pyörii yleensä hieman sadan euron molemmin puolin. Sinänsä kyseessä ei siis ole suuri taloudellinen satsaus, mikäli asennuksen haluaa ja osaa tehdä itse. Jos lohkolämmittimen asennus ei ole jo valmiiksi tuttua puuhaa, netistä löytyy runsain mitoin ohjeita sen asennukseen – ja konkariksi oppii, mitenkäs muutenkaan kuin harjoittelemalla. Kyseessä ei ole suinkaan mikään helpoimmasta päästä oleva auton lisätarvikkeen asennus, joten aikaa lohkolämmittimeen asennukseen saa todella varata, mikäli toimen haluaa toteuttaa itse alusta loppuun saakka.
Jos on aikeissa vaihtaa lohkolämmittimen autoonsa itse, aivan ensiksi tulee selvittää se, minkälainen lämmitin sopii juuri omaan ajoneuvoon. Tässä voi käyttää oppaana vaikkapa moottorilämmittimien hakukonetta, jota apuna käyttämällä omaan autoonsa sopivan lämmittimen mallin selvittää vaivattomasti. Seuraavaksi on vuorossa lohkolämmittimen hankinta, ja huomioon on tietysti otettava myös se, että markkinoilla myytäviin lohkolämmittimiin tarvitsee usein ostaa erikseen myös lohkolämmittimien johto. Samalla kun lohkolämmittimen asennuspuuhiin on ryhtymässä, kannattaa tulevien talvien ajonautinto maksimoida hankkimalla autoon myöskin sisätilanlämmitin, joka lämmittää auton etukäteen ja pitää matkustajat lämpiminä ja tyytyväisinä heti autoon noususta lähtien. Lisäksi sisätilanlämmitin varmistaa, että autolla päästään liikkeelle sulanein ikkunoin, mikä sekä säästää aikaa että on myös turvallisuustekijä, kun vaarana ei ole autolla ajaminen jäätyneillä ikkunoilla.


Tarvikkeet lohkolämmittimeen sekä muut autotarvikkeet - kätevästi netistä

Me Hong Kongilla pidämme suuressa arvossa autoilijan moninaisia tarpeita, mitä tulee auton tarvikkeiden ja varaosien hankkimiseen. Tästä syystä haluammekin pitää autoilijan saatavilla runsaan valikoiman autoilussa tärkeitä tarvikkeita, jotka ovat kaiken lisäksi tilattavissa helposti netistä. https://www.hongkong.fi/fi/tyokalut-ja-nikkarointi/autotarvikkeet/auton-talvivarusteet/c/101506/">Auton talvivarusteet</a> hankit helposti, nopeasti ja varmasti luotettavasta nettikaupastamme, joka toimittaa tarvitsemasi varusteet sinulle tuota pikaa, jotta autoilu pysyy jatkossakin mahdollisimman sujuvana, mukavana ja mieluisana puuhana. Astu siis sisään ympäri vuorokauden palvelevaan kauppaamme ja tutustu upeaan valikoimaamme!
 
Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja