header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Kaikki tuotemerkit A - Ö



Pannukahvin keitto vie ajatukset menneeseen aikaan

Pannukahvi on perinteinen ja hyvin nostalginen kahvi, jonka nauttiminen saa monien ajatukset välittömästi palaamaan joko lapsuusmuistoihin mummolan lieden ääreen tai vaihtoehtoisesti suuntaamaan unohtumattomille retkinuotioille. Eikä ihme, sillä pannukahvi tunnetaan erittäin aromikkaana kahvimuotona, jonka omintakeisen maun ja tuoksun takana on kahviin keitettäessä jäävä kahvirasva. Tämä aikaansaa kahvin rakenteeseen sen, että pannukahvia pidetään suodatinkahvia täyteläisempänä.
Pannukahvin valmistaminen ja nauttiminen on mahdollista niin kotona kuin myös retkeillessäkin metsässä tai muualla luonnon helmassa. Vaikka suodatinkahvin ja erilaisten erikoiskahvien suosio onkin kasvanut huikeasti viimeisten vuosikymmenten aikana, pannukahvi pitää edelleen pintansa sekä perinteitä vaalivien että mielellään luonnon helmassa viihtyvien retkeilijöiden parissa.
 

Perinteinen nokipannukahvi tarjoaa retkinautinnon nuotion äärellä

Erityisesti ulkona nautittu pannukahvi on monelle retkeilijälle mieleen, ja pannukahvien keittäminen luonnon helmassa vaikkapa pitkän kävelyn jälkeen saakin kahvitauon tuntumaan erityisen nautinnolliselta ja ansaitulta. Ulkona nuotiolla valmistetulla pannukahvilla on olemassa ihan oma nimityskin – se tunnetaan nimittäin nimellä nokipannukahvi. Tämä nimitys on saanut yksinkertaisesti alkunsa siitä, että ulkotulilla käytetty pannu on perinteisesti saanut enemmän tai vähemmän nokea pintaansa. Perinteinen, pitkään käytössä ollut, nuotiokahville ihanteellinen nokipannu näyttääkin monesti päälle päin hyvin mustalta ja nokiselta.
Nokipannun – mikäli sellainen aarre kotoa löytyy – puhdistus onnistuu helposti hyvin miedolla astianpesuaineen ja veden sekoituksella sekä tiskiharjalla. Pannua pestäessä on syytä muistaa noudattaa tiettyä varovaisuutta, sillä pannun sisäpintaa ei tule missään nimessä naarmuttaa. Pesun jälkeen nokipannu tulee huuhdella monta kertaa runsaalla vedellä, ja ennen seuraavaa käyttöä siinä olisi myös hyvä keittää kiehuvaksi pari pannullista pelkkää vettä, jotta pannuun ei jäisi lainkaan jäämiä pesuaineesta. Samat säännöt pannun pesuun pätevät myös silloin, kun kyseessä on tavallisen kahvipannun puhdistus. 

 

Pannukahvin valmistus on laji, jossa on helppo onnistua

Pannukahvi valmistetaan – nimensä mukaisesti – perinteisessä kahvipannussa. Pannukahvi keitetään mieluiten mahdollisimman kylmästä vedestä, mikäli kylmää vettä on vain saatavilla. Vesi keitetään pannussa kiehuvaksi joko hellalla tai tulella, minkä jälkeen pannu otetaan pois tulelta tai levyltä. Sen jälkeen kahvi lisätään veteen sekä sekoitetaan pyörivin liikkein siitä syystä, että kaikki kahvipurut kastuisivat kunnolla veteen. Ihanteellinen kahvimäärä pannukahvin valmistuksessa on noin 60-70 grammaa kahvia vesilitraa kohden – tämä määrä voi toki vaihdellakin, kokonaan kahvin nauttijan mausta riippuen.
Seuraavaksi pannu siirretään takaisin tulelle tai liedelle siksi aikaa, että kahvi kuohahtaa. Sitten pannu otetaan pois lämmöstä, sen päälle asetetaan kansi ja kahvin annetaan hautua pannussa noin viiden minuutin ajan, minkä jälkeen kahvin murut voi halutessaan rikkoa vaikkapa lusikalla, jotta ne uppoaisivat pannun pohjalle. Kahvin pinnalle muodostunut ruskea vaahto poistetaan ruokalusikalla, minkä jälkeen pannun kansi suljetaan ja kahvi on jo valmis nautittavaksi.
Pannussa keittämisen lisäksi lisäksi myös pannukahvin keitto kahvinkeittimessä on joillekin mieluisaa puuhaa. Kun keittimessä käytetään suodatinkahvin sijaan pannukahvia, kahviin saadaan nykypäivän suodatinkahvia rasvaisempi, perinteisempi ja täyteläisempi koostumus. Olipa pannukahvin itsellesi mieluisin valmistustapa sitten mikä tahansa kolmesta edellä mainitusta, pannukahvi tuo aina suomalaisille perinteikkäät aromit sekä sen nauttijan kielelle että mielelle.
 

Tilaa oma kahvipannusi ja vaali perinteitä tulevissa retkielämyksissäsi

Onko oma kahvipannusi jo käyttöikänsä tien päässä vai oletko kenties ajatellut aloittaa nostalgisen pannukahvin nauttimisen joko luonnossa tai kotona? Hanki siinä tapauksessa oma kahvipannu nuotiolle tai kotiin, ja pääset nauttimaan mitä maistuvimmista retkikahveista tulevilla metsäretkilläsi tai vaikkapa tunnelmallisina viikonloppuaamuina kotonasi. Kun valitset ja tilaat kahvipannusi Hong Kongilta, säästät samalla sekä aikaa että rahaa. Toimitamme pannun sinulle reiluin toimitusehdoin tuotapikaa ja pääset keittämään aromikkaat pannukahvit jo ennen kuin huomaatkaan!
Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja