header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Kaikki tuotemerkit A - ÖRinkan pakkaaminen – säädä ja pakkaa oikein

Rinkka on suosittu kantoväline, joka sopii erinomaisesti niin metsästykseen, vaellukselle, retkeilyyn kuin vaikkapa festareille tai reppureissaamaan suunnattaessakin. Eikä suotta, sillä oikeaoppinen rinkka kätkee sisäänsä kaikki retkitarpeet fiksusti ja järjestelmällisesti. Itse asiassa on hyvin yllättävää, miten paljon tavaroita rinkkaan voidaankaan pakata mukaan ilman, että rinkan paino rasittaisi kantajaansa liikaa. Kunnollinen rinkka nimittäin jakaa kannettavan lastin painon tasaisesti kantajan selälle, etenkin jos rinkka on säädetty tarkalleen ottaen kulloisenkin kantajansa käyttötarpeiden mukaisesti sekä sen lisäksi myös pakattu oikein.
 

Säädä rinkkasi oikein ja säästy pienellä vaivalla selkäsäryiltä

Kun edessä on pitkä patikointi metsässä, ulkomailla tai ihan missä tahansa, selässä mukana kulkevan rinkan on tärkeää olla säädettynä juuri käyttäjälleen sopivaksi. Tämä siitä syystä, että rinkan kantaja ei joutuisi rasittamaan liikaa hartioitaan tai selkäänsä, ja mahdollisesti pahimmassa tapauksessa jopa keskeyttämään vaelluksensa selkäsärystä ja epämukavuudesta johtuen. Kunnollinen rinkka pitää aina sisällään asianmukaisen säätöjärjestelmän, jonka avulla rinkka säätyy käyttäjälleen parhain päin sopivaksi.
Rinkan säätäminen käyttäjälleen sopivaksi aloitetaan löysäämällä ensiksi aivan kaikki säädöt. Useimmissa rinkkamalleissa on selkäosassa pituuden säätö, joka mahdollistaa selkäosan säädön käyttäjänsä selän pituuteen ihanteellisesti sopivaksi – mikäli tämä ominaisuus löytyy omasta rinkasta, rinkan säätämisen voi aloittaa tästä. Sen jälkeen mitataan välimatka lonkkaluun kärjestä olkalihaksen päälle. Olkaviilekkeiden ja lantiovyön etäisyys säädetään sitten 2-3 cm lyhyemmäksi, kuin mitä edellä mainituksi mitaksi saatiin.  
Näiden säätöjen jälkeen rinkkaan on hyvä asettaa tavaraa vähintään 10 kg painon verran. Tämän jälkeen rinkka asetetaan selkään siten, että lantiovyön keskilinja kulkee lonkkaluun kärjessä, ja rinkan lantiovyö kiristetään sitten mahdollisimman kireäksi. Olkahihnat puolestaan säätyvät oikein siten, että ne kiristyvät hartioitasi vasten tasaisesti, jolloin paino jakautuu tasapuolisesti sekä harteille että lantiolle. Lopuksi rinkan etäisyys selästä säädetään tasapainoremmien avulla. Joissakin rinkkamalleissa on olemassa myös lisäsäätöjä, jotka tulee tietysti ottaa huomioon edellä mainittujen säätöjen lisäksi.
 

Miten pakata rinkka? Fiksu pakkaaminen on retkeilyn sujuvuuden A ja O

Usein aloittelevalle rinkan käyttäjälle on epäselvää se, miten rinkka pakataan optimaalisesti. Kuten moni muukin askare, myös rinkan pakkaaminen on puuha joka käy sitä helpommaksi, mitä useammin sen tekee. Toisin kuin monesti luullaan, rinkkaa ei suinkaan kannata pakata siten, että kaikkein raskaimmat tavarat sijoittuisivat rinkan pohjalle. Sen sijaan raskaimpien tavaroiden pakkaaminen kannattaa kohdistaa rinkassa hartioiden korkeudelle. Näin mukana kannettavan rinkan paino kulkee koko ajan lähellä kehoa siten, ettei ristiselkä pääse rasittumaan, mikä on yleinen väärin pakatun rinkan mukanaan tuoma ikävä vaiva. Tämä on erityisen tärkeää silloin, kun metsässä tai muualla luonnossa kävellään tai vaelletaan pitkiä matkoja ja aikoja.
Vastaavasti kevyet ja pienet tavarat pakataan mieluiten rinkan pohjalle sekä sen yläläppään ja rinkan uloimpiin osioihin. Mikäli mukana on makuupussi, ja rinkan pohjatasku on sille tarpeeksi tilava, kannattaa makuupussi pakata ehdottomasti juurikin pohjataskuun. Yläläpän tasku on puolestaan turvallinen ja varma säilytyspaikka muun muassa kännykälle, otsa- tai taskulampulle ja kameralle. Kun rinkka on viimein sekä käyttäjänsä mukaan säädetty että täyteen pakattu, sen hihnat kannattaa kiristää, jotta paino tulee mahdollisimman lähelle selkää ja jotta sisältö pakkautuu rinkkaan tiiviisti. Näitä rinkan pakkausohjeita noudattaen rinkan pakkaaminen telttaretkelle sekä muihin seikkailuihin sujuu vaivatta, ja sekä selkäsi että hartiasi kiittävät, minkä lisäksi jaksat taittaa taivalta jälleen pidempään, tuntien olosi mukavammaksi!
 

Tee tulevista seikkailuistasi täydellisiä - tilaa luotettava ja kestävä laaturinkka kätevästi netistä

Kunnon kantoväline saa luonnossa liikkujan jaksamaan jatkaa pidempään niin metsässä, maastossa kuin maailmallakin matkatessa. Tämä siitä syystä, että kun kantamisen mukavuus ja sujuvuus ovat teknisten ominaisuuksien puolesta optimoidut, retkeilijän on huomattavasti helpompi suoriutua edessä häämöttävältä taipaleeltaan. Hankittuasi laaturinkan, otathan ennen retkelle suuntaamista huomioon edellä mainitut vinkit rinkan oikeaoppisen säädön ja pakkaamisen varmistamiseksi. Näin olet varustautunut pitkällekin retkelle parhain mahdollisin asein.
Hong Kongilta löydät luotettavien laatumerkkien valmistamat rinkat, jotka eivät jätä retkilläsi mitään sattuman varaan. Näissä kestävissä ja fiksusti suunnitelluissa rinkoissa on nimittäin kaikki pienimmätkin yksityiskohdat hiottu kuntoon, ja käyttömukavuus on taattu, kun säädät rinkan omiin tarpeisiisi sopivaksi. Hanki oma tuleva luottorinkkasi vaivatta ja kätevästi netistä, ja seuraavan metsä- tai vaellusretken suunnittelu voi jo alkaa!
Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja