header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Kaikki tuotemerkit A - Ö



Tapetin poisto höyrypesurilla nopeuttaa muuten työlästä askaretta

Tapetin poisto koetaan hyvin monesti melko lailla työläänä toimena – etenkin jos käytössä on pelkästään tapetinpoistoaine ja pakkelilasta. Lisää haastetta matkaan tuo, mikäli tapetti on asetettu aikanaan suoraan maalaamattomalle seinälle, jolloin sen poistaminen onkin jo kovin työlästä puuhaa. Tapetin poiston hankaluuteen vaikuttaa myös se, onko tapetti liimattu vai liisteröity kiinni työstettävään seinään.

Tätä nykyä työlääseen tapetin poistoon on kuitenkin perinteisten tapetin poistomuotojen lisäksi tullut mukaan huomattavasti toimivampikin ratkaisu. Suosiotaan tapetin poistossa on kasvattanut tehokkaampi tapetin poistomuoto, nimittäin tapetin irrotus höyrypesurilla. Höyrypesuri irrottaa tapetin seinältä sen muodostaman kuuman vesihöyryn avulla. Tapetin irrottamisen lisäksi pesurin muodostama kuuma höyry liuottaa myös liiman tai liisterin huomattavasti paremmin kuin mitä pelkkä vesi tai tapetinpoistoaine saavat aikaiseksi. Höyrypesurin käytön jälkeen tapetti on helppio napsia kaistaleina irti seinältä, joskin joskus tämä toimenpide saattaa vaatia avuksi lastaa, jonka avulla loputkin tapetinpalaset lähtevät näppärästi irti seinästä.
 

Höyrypesurin käyttö tapetin poistossa

Monen mieltä askarruttaa höyrypesurin tuottama kuuma vesihöyry ja ennen kaikkea asiassa usein mietityttää se, että vahingoittaako pesurin muodostama höyry mahdollisesti seiniä, kun laite luovuttaa kosteutta tapetin irroituksen yhteydessä. Tämä huoli on kuitenkin turha, sillä suuremmaltakin alueelta höyrypesurin avulla tapettia poistettaessa muodostuvaan höyryyn kuluu vettä vain muutamia desilitroja, ja seinän pinnan toki annetaan kuivua huolellisesti ennen uutta tapetointia tai seinän maalausta. Uutta höyrypesuria hankittaessa voi jo toki ottaa huomioon sen, että mikäli aikeissa on käyttää pesuria muuhunkin kuin kosteiden tilojen puhdistukseen, vaikkapa esimerkiksi juurikin tapettien poistamiseen, saatavilla on myös ns. imuroivia höyrypesureita. Tämä tarkoittaa sitä, että pesuri on varustettu imutoiminnolla, eli laitteen tuottamalla kuumalla höyryllä puhdistettava pinta kuivuu välittömästi. Näin kuivumiseen kuluvan ajan odottelulta voidaan välttyä.

Kun aikeissa on suorittaa tapetin poisto höyrypesurilla, aluksi kannattaa vuorata seinän alapuolinen lattia esimerkiksi pyyheliinoilla, jotta höyrypesun aikaansaama kosteus ei valu paljaalle lattialle. Tämän jälkeen viritetään höyrypesuri valmiiksi. Tämä käy siten, että höyrypesurin sisältämä vesisäiliö täytetään vedellä. Kun vesi on sitten lämmennyt pesurin sisäisessä säiliössä kiehumispisteeseen saakka, laite on valmis käyttöön.

Mikäli poistettavaa tapettia on seinässä runsain mitoin, höyrypesurin saattaa joutua täyttämään uudemman kerran työskentelyn välissä. Näin toimittaessa on annettava paineen laskea höyrypesurissa, ennen kuin säiliön korkki voidaan aukaista ja säiliö täyttää uudelleen. Höyryn riittoisuuteen voidaan vaikuttaa sillä, että säädetään höyrypesuri tuottamaan vähäisempää höyrymäärää, jolloin yhdellä säiliön täytöllä voidaan työstää suurempi pinta-ala. Mikäli tapetti ei ole liian lujasti seinässä kiinni tai kiinnitetty maalaamattomalle seinälle, vähäinenkin höyrymäärä saattaa riittää tapetin irrottamiseen seinästä. Aluksi kannattaa siis kokeilla pienempää höyrymäärää ja lisätä sitä vasta sitten, mikäli irrotettava tapetti ilmeneekin olevan itsepäisesti kiinni seinässä.

Itse höyrypesu käy hyvin näppärästi, kun on viimein aika alkaa irrottaa tapettia seinästä. Höyrypesurin kanssa toimitaan tapettia irrotettaessa aivan samoin, kuin oltaisiin pesemässä seinää – pesurin suutin suunnataan kohti tapettia ja höyry ohjataan kauttaaltaan tapetin päälle liikkumalla pesurin kanssa pitkin tapetoidun seinäalueen edustaa. Monesti ajatellaan, että pienempi höyrypesuri olisi tapetin poistossa ja kodin pintojen pesussa käytöltään isompaa kevyempi, mutta höyrypesureiden kohdalla asia ei kuitenkaan ole siten. Suuremman höyrypesurin etuna on se, ettei sitä tarvitse kannatella käytön aikana, toisin kuin pienempää laitetta tarvitsee. Suurempaa tapettialuetta seinältä poistettaessa kädet takuulla väsyvät, mikäli käytössä on käsimallinen höyrypesuri, joten tämä seikka kannattaa ottaa huomioon uutta höyrypesuria hankittaessa.
 

Hanki höyrypesuri tapetin poistoon ja muuhun kodin puhdistukseen

Höyrypesuri on kannattava kodin hankinta, jota voi hyödyntää moninaisin tavoin kodin puhdistuksessa. Olipa tarpeen sitten pestä kylpyhuone ja sauna, laajoja lattiapintoja, huonekaluja tai auton penkkejä, tehokas höyrypuhdistin on toimiva apulainen kaikissa näissä puuhissa. Lisäksi höyrypesuri on näppärä kaveri pikkuremontin tarpeen iskiessä, kun aikeissa on irrottaa tapettia seiniltä. Olipa kyseessä sitten kodin suursiivoukset tai auton vuosipesu, höyrypesuri on hankinta, josta tulee takuulla kiittämään vielä moneen kertaan tulevien vuosien aikana.

Höyrypesurin tapetin poistoon löydät kätevimmin ja nopeimmin tilaamalla omasi meiltä Hong Kongin verkkokaupasta. Yksityiskohtaisten tuotetietojen avulla voit vertailla eri höyrypesurien malleja ja valita niistä parhaiten juuri omaan käyttöösi sopivan. Toimitamme pesurin kotiisi pikaisesti, ja pääset pian jo puhdistamaan kotiasi ja autoasi – tai vaikkapa irrottamaan tapetteja seinistä - tehokkaammin kuin koskaan aikaisemmin!
 
Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja