header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Avokelat

kategoria_yleinen

Tilaa kalastus -ja veneilytuotteet nyt Happyangler.fi verkkokaupasta!
Siirry Happy Angleriin


alakategoria_ylakuva

Laajasta avokela eli haspelikela valikoimastamme löydät varmasti sopivan kelan itsellesi kalastit sitten ahventa, haukea, lohikaloja tai kuhaa.

Avokeloista löydät niin etujarrullisia kuin takajarrullisia keloja, sekä näiden yhdistelmiä. Nykyään etujarrulliset mallit ovat syrjäyttämässä takajarrulliset kelat, sillä etujarrusysteemillä kelan kokonaispaino pysyy kevyenä. Isoissa lohikeloissa näkee kuitenkin edelleen myös takajarrullisia malleja.

Kelan käyttötarkoitus vaikuttaa kelan valintaan. Monesti ahvenen ja kuhankalastuksessa tarvitaan herkkätoimista kelaa, joka pitää kalastussetin kokonaispainon pienenä. Hauenkalastuksessa, sekä lohikalojen narrauksessa tarvitaan kela, jossa taas on enemmän voimaa, sekä siimakapasiteettia ja näin ollen kelan kokokin on suurempi. Kelan koko ilmoitetaan lukuna. Esimerkiksi kevyet Ultralight -kelat ovat kooltaan 500-1000 ja isot lohikelat, sekä haukikelat 4000 ja siitä ylöspäin.

Avokelojemme tiedoissa on mainittu välityssuhde. Mitä isompi välityssuhde on sitä enemmän siimaa kelautuu puolalle suhteessa kammen liikkeeseen. Painavia kaloja nostettaessa puolestaan pieni välityssuhde on omiaan, koska se mahdollistaa suuremman vääntömomentin ja sisään kelaaminen on näin ollen kevyempää. Avokelojen kätisyys on helposti itse vaihdettavissa.

Avokela on hyvä valinta aloittelevalle kalastajalle, mutta se on myös suosittu kelamalli pro -kalastajien keskuudessa sen helppouden, sekä monipuolisuuden vuoksi.

alakategoria_alalistaus

alakategoria_alakuva

Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja