header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Varsikengät

alakategoria_ylakuva

Metsästettäessä käytettävien laadukkaiden varsikenkien parhaita ominaisuuksia ovat keveys, kestävyys, joustavuus kävellessä sekä tietysti vedenpitävyys. Tarkoitushan on, että kengissä olisi hyvä kävellä koko päivä vaikeassakin maastossa jalkojen väsymättä ja kastumatta.

Metsästykseen sopivien varsikenkien ominaisuuksia

Monissa varsikengissä alaosa on 100 % vedenpitävää ja yläosa vettä hylkivää materiaalia. Kengän varsi voi olla joko matala tai korkeampi, riippuen niiden käytön ajankohdasta. Kengän istuvuus jalassa on tärkeää ja kengän tulee myös tukea ja suojata nilkkaa hyvin. Ulkopohjan pitävyys maastossa erilaisilla alustoilla on sekin ehdoton vaatimus metsästämään lähdettäessä.

Päällimateriaalina käytetään yleisesti nupukkia ja nahkaa, jotka on käsitelty vedenpitäviksi erilaisilla nykyaikaisilla menetelmillä. Hengittävää Gore-Tex kalvoa käytetään varsikengissä ja se takaa täydellisen vedenpitävyyden ja pitää jalat kuivina säällä kuin säällä. Metsästyksessä käytettävät varsikengät on helppo pitää puhtaina pyyhkimällä liat niistä pois heti metsästyksen päätyttyä. Kuivuttuaan kengät on hyvä kyllästää tai rasvata uudelleen.

Varsikengän kannasta löytyvä lenkki helpottaa sen pukemista ja riisumista. Irrotettavat sisäpohjalliset on helppo ottaa pois kengistä ja kuivattaa. Metsästyksessä käytettävät varsikengät ovat useimmiten erähenkisen ruskeat tai mustat ja niiden kärkiin on sijoitettu usein kumivahvikkeet, jotka suojaavat varpaita niihin kohdistuvilta iskuilta.

alakategoria_alalistaus

alakategoria_alakuva

Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja