header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Metsästysvaatteet

alakategoria_ylakuva

Metsästysvaatteet ovat metsästämiseen tarkoitettujen aseiden ja apuvälineiden lisäksi pääosassa metsästyspäivän onnistumisessa. Metsästyshän yleensä tapahtuu syksyisin, jolloin Suomen kelit eivät aina kohtele ulkoilijaa haluamallaan tavalla. Metsästysvaatteet voidaankin jakaa kolmeen tärkeimpään kategoriaan; näkyvä ulkokerros, kerrospukeutuminen sekä hyvät jalkineet.

Ulkokerroksena metsästykseen paras on tietysti metsästyspuku, jonka tulee olla tuulen- ja vedenpitävää materiaalia sekä mieluiten muotoilultaan tiivis, jottei mahdollinen lumi ja vesi pääse puvun sisään. Turvallisuuden puolesta tärkeitä ovat myös huomioväriset, yleensä oranssit, vaatekappaleet, kuten pipot ja lakit, jotta muut metsästäjät erottavat sinut puiden joukosta, eikä ikäviä välikohtauksia pääse sattumaan. Hirvieläinten metsästyksessä käytettävän vaatetuksen väreistä on annettu metsästysasetus, jonka myötä metsästysvaatteiden värit voivat olla joko oranssi tai oranssin punainen huomioväri. Vaatteen ei tarvitse kuitenkaan olla kokonaan huomiovärinen, vaan riittää että huomioväriä on vähintään kaksi kolmasosaa vaatteen ja päähineen näkyville jäävästä pinta-alasta.

Toisena metsästysvaatetuksen listassa on lämmin asu, joka voidaan mahdollistaa kerrospukeutumisella. Alimpana kerroksena tulisi tällöin olla hengittävä alusasu, joka siirtää hikeä ja kosteutta iholta pois välikerrokseen pitäen sinut kuivana ja raikkaana. Pukeutumisen välikerroksena toimii hyvin puuvillavaatteet tai lämmin fleecepaita, kelistä riippuen.

Listassa kolmantena on tietysti kengät. Kengät käytännössä ratkaisevat päiväsi onnistumisen, sillä kukapa haluaisi viettää päivän ulkona jalat kastuneina ja palellen? Hyvät metsästyskengät kestävät vettä, ovat nilkoista tarpeeksi korkeat, kelistä riippuen myös lämpimät sekä istuvat jalkaan kuin nakutettu.

alakategoria_alalistaus

alakategoria_alakuva

Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja