header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Metsästyshatut

alakategoria_ylakuva

Metsästyshattuja on monia eri mallisia ja erilaisiin tilanteisiin tarkoitettuja. Kaikissa metsästyshatuissa on kuitenkin samoja ominaisuuksia, jotka tekevät niistä laadukkaita ja toimivia hattuja juuri metsästykseen. Metsästyshattu voi olla yhtä tärkeä metsällä kuin metsästyspukukin, joten sen valintaan kannattaa kiinnittää huomiota.

Tärkein metsästyshatun ominaisuus kylmemmillä keleillä on pitää sinut lämpimänä ja kuivana. Tästä syystä kaikissa laadukkaissa hatuissa tulee olla pinnalla vedenpitävä suojakalvo, joka estää hatun ja siten myös pääsi kastumisen. Hatun tehtävä sateelta suojaavuuden lisäksi on myös suojata päätäsi tuulta vastaan.

Muodoltaan hattuja on tuhansia erilaisia. Maailmalla tunnetuimmat metsästyshatut ovat tyyliltään aina cowboy-tyylisistä hatuista Brittein saarten nummilla käytettyihin hattuihin. Täällä kotosuomessa myös pipo on erinomainen valinta metsälle. Veden-ja tuulenkestävä pipo voi paksuudeltaan vaihdella sopien eri keleille. Kylmemmillä keleillä pipon pääasiallinen tarkoitus on pitää pääsi lämpimänä, kun taas lämpimämmillä keleillä sen olisi hyvä hengittää hyvin.

Kaikille laadukkaille metsästyshatuille on myös yhteistä niistä löytyvä huomioväri, jonka tehtävänä on turvallisuuden ja näkyvyyden parantaminen. Yleisesti ottaen tämä huomioväri on hatussa piilossa, mutta sen saa tarvittaessa myös esille. Pipot ovat pääasiassa käännettäviä, ja niiden toinen puoli on ympäristöön sulautuvan värinen ja toinen huomiovärillä varustettu.

alakategoria_alalistaus

alakategoria_alakuva

Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja