header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Savikiekot

alakategoria_ylakuva

Savikiekon ammunta on tapa harjoittaa muun muassa vesilinnun nousua kaislikosta ja siihen osumista. Savikiekkoja ammutaan myös olympiatasolla, jolloin lajin nimi on skeet tai trap. Aseena käytetään haulikkoa. Savikiekkoja voidaan heittää joko käsiheittimellä tai mekaanisella laitteella. Molemmissa tarkoituksena on simuloida linnun lentorataa. Kiekko sinkoutuu ilmaan yli 100 km tuntivauhdilla, joten harjoittelu on paikallaan. Harjoittelu antaakin varmuutta metsästämiseen ja vähentää mahdollisia ”haavikkoja” eli pusikkoon katoavia haavoittuneita lintuja.

Itse savikiekko on valmistettu usein pien ja kalkin sekoituksesta, vaikka savikiekosta puhutaankin. Muitakin materiaalivalintoja on käytössä, kuten bitumi. Nämä materiaalit eivät maadu, joten palasten kerääminen maasta on suotavaa, tai vaihtoehtoisesti voi valita ekologiset savikiekot käyttöönsä. Ekologiset savikiekot on monesti valmistettu vihreästä savesta ja ne maatuvat luontoon.

Savikiekkoja on myynnissä kätevissä suuremmissa pakkauksissa, minkä ansiosta varastojaan ei tarvitse täydentää tuhkatiheään. Pienemmän kulutuksen harrastajille on valittavana myös pienemmät kiekkopaketit. Virallisten kiekkojen koko ja kestävyys ovat tarkkaan määritellyt, mutta harrastekiekot voivat olla myös eri kokoisia ja vahvuisia. Savikiekkojen ammunta haulikolla on monipuolinen harrastus ja se harjoittaa nopeasti reaktiokykyä ja osumatarkkuutta. Ei muuta kuin kiekot kantoon ja radalle!

alakategoria_alalistaus

alakategoria_alakuva

Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja