header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Ampumatuet

alakategoria_ylakuva

Ammunnassa tarvitaan tukea, kun päämääränä on tarkka laukaus, tähtäillään kauas, tai vaihtoehtoisesti hämärässä ammuttaessa. Mukavuutta rata-ampumiseen tuovat erilaiset tuet, ja sopivaan tukeen panostaessa saa harrastus uutta pontta alleen. Ampumatuen käyttö herättää sekin mielipide-eroja, kun toiset ovat niiden käyttöä vastaan ja toiset taas puolestapuhujina. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ampumatuki voi olla vaikkapa pipomytty, jonka sisälle on tuupattu kasa hanskoja. Kalleimmillaan ampumatuet voivat maksaa lähemmäs tuhat euroa, jolloin tuki on muunneltavissa ja käy moneen eri ammuntatilanteeseen.

Ampumatuen valinnan kriteerejä

Metsästyksessä paras valinta voi olla kätevä malli, jonka kääntösäde on suurempi, ja joka on nopea sekä irrottaa että kasata. Rata-ammunnassa tärkeimpiä kriteerejä voivat olla korkeussäätö ja tukevuus. Yksijalkaiset eli monopodit sopivat tilanteisiin, joissa tarvitaan nopeasti tukea tähtäämiseen ja ampumiseen, kuten metsästyksessä. Monopodit ovat kevyitä kantaa ja asentaa. Bipodit puolestaan ovat kaksijalkaisia ampumatukia, jotka asennetaan aseeseen ja jotka antavat tukea niin metsällä kuin rataolosuhteissakin. Bipodit ovat myös tarvittaessa suhteellisen nopeasti kasattavia, jolloin siirtymä helpottuu. Saatavilla on myös kolmijalkaisia ampumatukia eli tripodeja.

Hihnatuki on sekin monen harrastajan käytössä. Käytännössä se on kehitetty aseen tukemiseksi vartaloa vasten aseenkantohihnasta. Muun muassa ampumahiihtäjät ja metsästäjät suosivat hihnatuella ampumista. Ampumatuen valintaan vaikuttaa ennen kaikkea harrastuksen tyyppi ja ampujan mieltymykset. Kokeilemalla selviää, mikä tuista on se kaikista miellyttävin omiin tarpeisiin.

alakategoria_alalistaus

alakategoria_alakuva

Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja