header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Ilma-aseet ja ilma-aseiden tarvikkeet

alakategoria_ylakuva

Ilma-ase on minkä tahansa kaltainen pieni ase, joka käyttää luodin laukaisemisessa hyväkseen korkeapaineista ilmaa tai muuta kaasua, johon ei kuitenkaan sisälly kemiallista reaktiota. Ensimmäiset ilma-aseet kehitettiin jo 1500-luvulla, ja niitä on käytetty niin urheiluammuntaan kuin metsästykseenkin.

Ilmakivääri on varmasti yksi tunnetuimmista ilma-aseista ja se on yleensä pienikaliiperinen, useimmiten .177 ase, jota käytetään sekä harjoitusaseena että jopa olympialaisten ammuntalajissa. Ilmakivääriin ei tarvitse hallussapitolupaa, mutta ostajan on oltava yli 18 vuotta täyttänyt henkilö. Yli .25 kaliiperin suuruiset tehokkaat ilma-aseet tarvitsevat kuitenkin aseenkantoluvan sekä rekisteröinnin.

Nykyisissä ilma-aseissa käytetään yleensä voimanlähteenä hiilidioksidikapseleita tai uudelleentäytettäviä paineilmasäiliöitä. Myös sähkölaukaisulla toimivat ilma-aseet ovat yleistyneet viime vuosien aikana. Ilmakivääriä ei Suomessa saa lain mukaan käyttää metsästykseen.

Ilma-aseisiin on olemassa myös paljon huoltoon ja käyttöön tarvittavia apuvälineitä, kuten tähtäimiä, vaimentimia, tukia, aseöljyjä ym. Yleisin ilmakiväärin piipun tiivisteissä käytetty öljy on silikoniöljy. Myös vaihdettavat korkeapainepatruunat ovat yksi merkittävimmistä ilmakiväärin käyttöön tarvittavista välineistä. Tarkista aina, että ase on lataamaton ja piippu tyhjä ennen ilmakiväärillä ampumista, sen huoltamista tai pois asettamista.

alakategoria_alalistaus

alakategoria_alakuva

Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja