header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Naamiointi

alakategoria_ylakuva

Naamioinnin pääperiaatteena on piiloutua kohteelta siten, ettei kohde havaitse sinua helposti. Käytännössä ideana on sulautua ympäristöön. Metsästyksessä kohteena toimii yleensä saaliseläin, jolta siis ihminen pyrkii piiloutumaan.

Naamiointia voi harjoittaa monin eri tavoin, kuten pukujen, verkkojen ja värien avulla. Metsästyksessä varmasti yleisin tapa naamioitua on maastokuvioisen tai maastoon sulautuvan metsästyspuvun kanssa, joka herättää mahdollisimman vähän huomiota, eikä näin pelästytä saalistettavaa riistaa. Pukuja on olemassa erilaisia, aina armeijan kuvioita jäljittelevistä suurempiin naamiopukuihin, joita peittää verkko tai karva.

Myös naamioverkot ovat suosittu ja kätevä tapa naamioutua. Tällaiset suurehkot verkot yleensä kietaistaan omien vaatteiden päälle, ja ne ovat kuvioltaan joko maastokuviollisia tai vihreän ruskeita, jottet varmasti näy ja erotu puiden lomasta. Lisäapuna voi tietysti käyttää kasvovärejä, joiden avulla voit maalata myös kasvojesi ihon maastoon sulautuvan väriseksi.

Viimeisenä, mutta ei vähäisempänä toimivat tietyt houkutinhatut, kuten esimerkiksi sorsahatut. Tällaisen hatun ja maastopuvun kanssa sulaudut ympäristöön ja jäät takuulla saaliiltasi huomaamatta! Tärkein asia naamioinnissa onkin muokkautuminen ympäristön mukaan, eikä niinkään näkymättömissä oleminen. Naamioitumisen tavoitteena on aina olla yhtä ympäröivän luonnon kanssa.

alakategoria_alalistaus

alakategoria_alakuva

Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja