header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Naamioverkot

alakategoria_ylakuva

Naamioverkot ovat monikäyttöisiä apuvälineitä metsästäjille, lintubongareille sekä luontokuvaajille. Naamioverkkoja on saatavilla erilaisin kuosein ja monissa väreissä. Tärkeää naamioverkon käytössä on se, että verkon kuviointi ja värit sopivat käyttöpaikan väreihin. Alkusyksyn jahtiaikaan luonto on vielä vihreää, joten silloin naamioverkonkin tulee olla vihreäsävyinen. Syksyn tullen luonnon värit muuttuvat ja naamioverkonkin väreissä tulee olla silloin enemmän ruskean sävyjä. Lumisen ajan naamioverkot ovat luonnollisesti valkoisen sävyttämiä.

Lintuja kuvatessa, bongatessa ja metsästäessä naamioverkon tarkoituksena on piilottaa kameran, aseen tai kiikarin kanssa väijyssä olevat ihmiset. Naamioverkot kiinnitetään joko pakkauksessa mukana tulevin kiinnitysvälinein tai yhdistetään luonnon omien materiaalien kanssa yhteensopiviksi kokonaisuuksiksi. Linnut havaitsevat ihmiset helposti lentäessään ja sen vuoksi maastoon sulautuvat naamioverkot ovat erinomaisia piiloutumisen apuvälineitä. Kuten metsästäjän vaatetuksen, myös naamioverkkojen tulee olla äänettömiä tai äänien tulee olla luonnollisia. Linnut kavahtavat pieniäkin ääniä ja liikettä ja siitä syystä passissa tulee olla hiljaa ja liikkumatta.

Naamioverkot ovat käytännöllisiä niin sorsastuksessa, kyyhkyjahdissa kuin muidenkin lintujen metsästyksessä. Metsästäjän hyvä naamiointikyky sekä lintujen ja niiden elintapojen tuntemus ovat avainasemassa metsästyksen onnistumisessa. Naamioverkot tuovat suojaa myös lintubongareille ja luontokuvaajille. Naamioinnin ansiosta lintujen lähelle pääsee helpommin ja kuvistakin tulee parempia!

alakategoria_alalistaus

alakategoria_alakuva

Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja