header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Rinkat

alakategoria_ylakuva

Metsästys on harrastus, jossa kunnolliset välineet ovat erityisen ratkaisevassa asemassa. Metsästäjä tarvitsee retkilleen ensinnäkin erittäin kestävästä materiaalista valmistetun rinkan. Metsästykseen sopivan rinkan on oltava sekä kevyt että myös mukava kantaa ja siinä tulee olla tarkoituksenmukaiset taskut aivan kaikille metsässä mukana kulkeville tarpeellisille tavaroille. Myös rinkan vedenpitävyyden on oltava mieluiten huippulaatua.

Perinteinen putkirinkka on parhaimmillaan raskaiden kantamuksien kanssa. Kevyemmät rinkat ovat puolestaan anatomic-mallisia, ja niissä on jäykistetty kantojärjestelmä ilman putkirinkkojen raskaita putkia. Anatomic-mallinen rinkka on nykyään yleisin rinkkamalli. Sitä on nimikilpailussa ehdotettu kutsuttavaksi nimellä rosna.

Huomioon otettavia asioita rinkkaa hankittaessa

Rinkan suuaukon on hyvä olla peitettävissä reilun kokoisella läpällä, jossa on myös kiristettävä nauha. Kantaminen on helppoa ergonomisesti suunniteltujen viilekkeiden avulla, minkä lisäksi rintaremmillä voidaan tasapainottaa taakan tasaista jakautumista selän alueelle. Etenkin pitkään metsässä liikuttaessa rinkka on aina säädettävä täsmälleen käyttäjälleen sopivaksi, jotta se ei rasita kantajaansa.

Repun sisällä on hyvä olla osastoja, jotka ovat myös suljettavissa. Tärkeitä ja tarkkaan harkittuja yksityiskohtia nykyrinkoissa ovat rinkan sisältä kulkevat läpiviennit juomaletkulle ja kuulokkeille. Rinkan sivuilla on oltava mielellään useita taskuja, joista usein tarvittavat tarvikkeet ovat helposti esiin otettavissa. Sadesuoja suojaa rinkkaa rankkasateen yllättäessä. Valikoimastamme löydät rinkat vaativaankin metsästyskäyttöön.

alakategoria_alalistaus

alakategoria_alakuva

Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja