header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Riistan ruokinta

alakategoria_ylakuva

Riistan ruokinta on tärkeä toimenpide, joka tuo ruokaa riistan saataville etenkin talvella. Yksittäinen metsästäjäkin voi harjoittaa ruokintaa, mutta yleensä useamman kiinnostuneen metsästäjän yhteistyö luo parhaan mahdollisen tuloksen. Hyvin järjestetty ruokinta varmistaa eläimille loistavan mahdollisuuden tarpeidensa tyydyttämiseen.

Mahdollisesti paras paikka aloittaa riistan ruokinta on sijainti, jonne eläimet hakeutuvat talvisin. Talvella tunnetusti ruokaa on jaossa vähemmän ja tietyillä eläimillä on siitä puute. Ruokintapaikalla tulee olla hyvä näkyvyys ympärillä olevaan seutuun sekä mahdollinen suoja ja pakopaikka tulee löytyä sen lähettyviltä. Ruokintapaikoista ei myöskään suositella tekemään liian suuria, vaan useampi pienempi ja lähekkäin toisiaan sijaitseva ruokintapaikka jakaa eläimet paremmin pieniin ryhmiin, jotta tungosta yhdelle ruokailupaikalle ei syntyisi.

Riistan ruokintapaikoissa suositellaan käyttämään erilaisia katoksia tai automaatteja, jotka toimivat erityisen hyvin viljan ja rehun tarjonnassa. Tarjottavien rehujen ja viljojen tulee laadultaan hyviä eli pilaantunutta rehua ei voi ruokintapaikalle tuoda. Paras lopputulos saadaan ruokapaikkojen säännöllisellä kunnossapidolla.

Riistanruokinnasta voi myös joskus aiheutua eläimille haittoja. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii väärin sijoitettu ruokintapaikka, joka voi altistaa eläimet pedoille. Jos pakopaikkaakaan ei löydy, on riistalla pienet mahdollisuudet selvitä. Myös tien läheisyyteen sijoitetut ruokintapaikat saattavat aiheuttaa autokolareita ja näin olla vaaraksi sekä eläimelle että ihmiselle.

alakategoria_alalistaus

alakategoria_alakuva

Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja