header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Riistan rehut

alakategoria_ylakuva

Riistaeläinten talviruokinta on yksi tärkeä osa riistanhoitoa. Laadukkailla riistan rehuilla helpotetaan luonnonvaraisten eläinten ravinnonsaantia talven aikana ja turvataan eläinten hyvinvointi. Ruokintapaikalle kannattaa viedä monipuolista ravintoa ja erilaiset riistan rehut kuuluvat luonnollisesti talven ruokintapaikoille.

Riistaeläinten talviruokinta tulee aloittaa hyvissä ajoin ennen lumen tuloa ja ruokintaa tulee jatkaa siihen asti, kunnes lumet ovat sulaneet ja eläimet saavat jälleen ravintoa luonnosta. Kullekin riistalle tulee valita sille sopiva riistan rehu ja syksyllä tulee arvioida talven aikainen menekki. Ruokintapaikalla talven aikana kulutetun riistan rehun määrän sekä paikalla havaittujen riistaeläinten jälkien perusteella pystytään seuraamaan riistaeläinten määrää alueella.

Pienille hirvieläimille, kuten valkohäntäpeuroille, kuusipeuroille ja metsäkauriille, on tarjolla perusrehuja, joissa on eläimille tärkeitä kivennäis- ja hivenaineita. Kuivaheinätuotteet puolestaan ovat monipuolisia riistan rehuja, jotka sopivat peuroille, jäniksille ja riistalinnuille. Riistalinnuista muun muassa fasaanit, kyyhkyt ja peltopyyt vierailevat ruokintapaikoilla ja ne tarvitsevat myös hiekkaa jauhinkiviksi viljapitoisille rehuille. Myös metsäjänikset ja rusakot ovat ruokintapaikkojen vakiokävijöitä.

Ruokintapaikkojen sijainnit ja tarjolla olevat riistan rehut sekä heinät kannattaa suunnitella muiden metsästäjien kanssa, jotta riistaeläinten määrä jakautuisi tasaisesti isommalle alueelle ja jotta riistanruokinnan monipuolisuus ja jatkuvuus läpi talven on turvattu. Näin vähennetään myös liikenteelle sekä maa- ja metsätaloudelle aiheutuvien riistavahinkojen määrää.

alakategoria_alalistaus

alakategoria_alakuva

Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja