header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Saaliin käsittely

kategoria_yleinen

Tilaa kalastus -ja veneilytuotteet nyt Happyangler.fi verkkokaupasta!
Siirry Happy Angleriin


alakategoria_ylakuva

Saaliin käsittely voidaan jakaa pääpirteissään kuuteen osaan. Näistä ensimmäinen on pistäminen eli verenlasku, jossa saaliin veri valutetaan esimerkiksi katkaisemalla kaulasuonet. Tämä tehdään, koska veretöntä lihaa on huomattavasti helpompi käsitellä. Toisena on suolistaminen, joka suoritetaan mahdollisimman nopeasti kaadon jälkeen. Tämän toimenpiteen tarkoituksena on poistaa vatsaontelon sisäelimet, jotta niiden sisältämät bakteerit eivät pilaisi lihaa.

Kolmantena vaiheena tulee riiputus eli saalin roikutus kokonaisena jossakin viileässä tilassa. Tämä vaihe tehdään siitä syystä, että riiputettu liha on huomattavasti mureampaa kuin riippumaton liha. Ja kaikkihan haluavat täydellistä riistalihaa, eikö vain? Neljäs vaihe on nylkeminen eli nahan poistaminen. Tämä tapahtuu eri eläinlajien kanssa hieman eri tavoin, mutta pääidea on sama eli riistasta halutaan lihat käyttökelpoiseen muotoon.

Viidentenä ja kuudentena vaiheena ovat vuorossa lihan käsittely ja säilyttäminen. Lihat kannattaa leikata valmiiksi pakastuspusseihin tai -rasioihin sopiviksi paloiksi, jotta voit säilyttää niitä pidempään. Myös vakuumi- eli tyhjiöpakkaaminen on oiva tapa säilyttää saalistamasi liha, jollet halua käyttää kaikkea samantien. Vakumoitu liha vie vähemmän tilaa pakkasessa, minkä lisäksi tiivis pussi pitää myös bakteerit loitolla lihasta. Hong Kongin valikoimasta löydät vakumointiin tarvittavat välineet helposti ja näppärästi.

alakategoria_alalistaus

alakategoria_alakuva

Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja