header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Tähtäimet ja optiikka

alakategoria_ylakuva

Tähtäin on yleensä aseissa käytetty, joko aseeseen liitettävä tai siihen kiinteästi kuuluva apuväline, jonka avulla yritetään kohdistaa ja osua kohteeseen. Tähtäimiä on hyvin paljon erilaisia ja eri tavoin toimivia, kuten esimerkiksi piipun päähän sijoitettu jyvä tai elektroninen tähtäin.

Yksinkertaisimmillaan ampuma-aseen tähtäin on vain pieni rako, jonka läpi katsot piipun päässä olevaa osoitinta, ja täten kohdistat aseesi joko maalitauluun tai muuhun kohteeseen. Esimerkiksi rautatähtäimiin kuuluva avotähtäin on juuri tällainen tähtäin ja sitä kutsutaankin aseen omaksi perustähtäimeksi. Avotähtäin ja siihen kuuluvan etutähtäin ovat molemmat irrotettavissa ja vaihdettavissa.

Muita tähtäimiä ovat optiset tähtäimet, kuten esimerkiksi kiikaritähtäin, lämpötähtäin sekä punapistetähtäin. Kiikaritähtäin perustuu yksinkertaisesti maalialueen kuvan suurentamiseen vahvan kiikarin avulla sekä optiseen valovoimaan. Näin kaukanakin olevasta kohteesta saadaan tarkka kuva. Punapistetähtäimen keskelle taas heijastuu pieni punainen piste tai tähti, joka ilmoittaa mihin luoti suuntautuu. Punapistetähtäin on nopeampi ja tarkempi käyttää, sillä se ei suurenna kohdetta ja myös näkökenttä on laajempi. Lämpötähtäin taas erottaa kohteensa lämpötilaeron avulla.

Elektronisissa tähtäimissä käytetään hyväksi elektronisia kojeita, joiden avulla tähtääminen suoritetaan. Tällaiset tähtäimet osaavat yleensä mm. laskea etäisyyden haluttuun kohteeseen.

alakategoria_alalistaus

alakategoria_alakuva

Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja