header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Etäisyysmitarit

alakategoria_ylakuva

Metsästäjän oiva apulainen, etäisyysmittari, auttaa nimensä mukaisesti etäisyyden mittaamisessa. Etäisyysmittarilla voi mitata myös kauempana olevan kohteen nopeutta. Mittarit ovat pieniä ja kevyitä kantaa, joten ne on myös helppo ja mukava pakata mukaan metsälle. Etäisyysmittarista on myös veneilijän kaveriksi, sillä se on pieni ja keveä.

Keveytensä vuoksi mittari vaatii vakaat kädet tai alustan, jotta päästäisiin tarkkoihin mittaustuloksiin. Mittaustulos saadaan silti usein vajaassa sekunnissa, merkistä ja mallista riippuen. Monet mallit käyvät paristolla, joten ne ovat myös helposti pakattavissa laukkuun. Metsäretkelle kannattaa valita vesitiivis malli, jotta mittarin mahdollista kastumista ei tarvitse pelätä. Useat mittarit myydään säilytyskoteloissaan - näin linssit säilyvät naarmuttomina ja mittarista on iloa vielä useiksi vuosiksi eteen päin.

Etäisyysmittaria ostettaessa on hyvä tietää, mitä hakee. Tärkeimpiä kriteereitä lienevät ne, kuinka pitkälle mittari mittaa ja kuinka tarkan tuloksen laite kykenee antamaan. Mittarista ilmoitetaan myös mm. paino, vesitiiviys, mittausaika, nopeuden mittaaminen, valovoimaisuus ja mittaustapa. Yleisin mittaustapa on lasersäteellä toimiva. Kaikki valmistajat eivät välttämättä ilmoita laserin turvallisuudesta, joten on hyvä muistaa olla osoittamatta mittarilla ketään silmiin. Kaiken kaikkiaan etäisyysmittari on loistava hankinta useisiin paikkoihin, ja mittarista on myös apua useiksi vuosiksi, kunhan sitä säilyttää hyvin ja naarmuttamatta.

alakategoria_alalistaus

alakategoria_alakuva

Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja