header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Katselukiikarit

alakategoria_ylakuva

Kiikarit ovat oivat kaverit niin metsälle kuin oopperaankin. Kotipihan lintuja on myös mukava kiikaroida, kun näkee yksityiskohdat kauempaakin. Kiikareita on saatavilla monessa hinta-, laatu- ja kokoluokassa. Siinä missä oopperavierailija arvostaa kompaktia kokoa, voi metsästäjälle puolestaan olla tärkeämpää reilumpi koko ja vesitiiviys.

Kiikareita hankittaessa kannattaa miettiä jo valmiiksi, mitä ominaisuuksia arvostaa, ja mistä ei missään nimessä halua joustaa. Kiikareissa nimittäin on valinnan varaa! On eri painoisia, vesitiiviitä, valaistuja, monokulaareja, halpoja ja kalliimpia, silmälasien kanssa yhteensopivia ja niin edelleen.

Mihin kiinnittää huomiota kiikareita valitessa?

Kuten kiikaritähtäimissä, ilmoitetaan katselukiikareissakin kaksi eri lukemaa; tästä esimerkkinä 8x42. Ensimmäinen luku tarkoittaa suurentavaa lukemaa, eli tässä tapauksessa kiikarit suurentavat kahdeksankertaiseksi. Jälkimmäinen lukema osoittaa etulinssien halkaisijan millimetreinä, joka tässä olisi 42 mm. On makuasia, mitä asiaa haluaa kiikareissaan painottaa. Haluaako kiikareiltaan valovoimaisuutta, jolloin kannattaa huomioida jälkimmäinen luku, eli etulinssien halkaisija. Mitä isompi luku, sitä valovoimaisemmat kiikarit ovat, mutta samalla myös kiikareiden paino ja fyysinen koko kasvavat. Samoin on hyvä tietää, että suurennoslukeman kasvaessa vähenee valovoima, jolloin kiikarit ovat enemmän päiväkäyttöiset kuin hämärän apulaiset.

alakategoria_alalistaus

alakategoria_alakuva

Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja