header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Kiikaritähtäimet

alakategoria_ylakuva

Etenkin pitkien matkojen erinomainen apulainen nimeltään kiikaritähtäin on aloittelevan ampujaharrastajan ykköskaveri. Heti alussa voi huoletta unohtaa television länkkärisarjojen lonkalta ampujat, sillä osumatarkkuus on tällä tavoin todellakin tuurista kiinni.

Käytännössä kiikaritähtäin on suurentava laite, joka sijaitsee yleensä aseen yläosassa. Se on kuin kaukoputki, joka auttaa maaliin tähtäämisessä. Tähtäimen sisällä on ristikko, joka vaihtelee mallista ja merkistä riippuen. Se voi myös olla valaistu, mikä on kätevää pimeällä tai hämärässä ammuttaessa. Valaisuominaisuuteen tarvitaan monesti vaihtoparisto, mikä on hyvä huomioida metsälle lähdettäessä.

Kiikaritähtäin tulee kohdistaa, jotta näkymä ei heitä esimerkiksi tarkkuusammuntaa harrastettaessa. Kohdistamista varten kiikaritähtäimessä on säätöruuvit, joita pyörittämällä saadaan haluttu tulos. Tulokseen vaikuttaa kohteen etäisyys ja käytettävät panokset. Mikäli panostyyppiä vaihdetaan, on kohdistus säädettävä jälleen uudestaan.

Kiikaritähtäintä valittaessa on hyvä kiinnittää huomiota hinnan lisäksi sen valovoimaisuuteen, joka ilmoitetaan suurennoksen kanssa, kuten esimerkiksi 4 x 32. Ensimmäinen luku osoittaa tähtäimen suurennoksen ja jälkimmäinen etulinssin halkaisijan (mm). Esimerkin kiikaritähtäimellä näkee vielä varsin hämärässä, sillä mitä suurempi lukema, sitä suurempi etulinssin halkaisija on suhteessa suurennokseen. Mikäli kiikaritähtäintä käytetään vain päivänvalossa, voi tähtäintä hankkiessa tarkkailunsa kohdistaa suurennoslukemaan.

alakategoria_alalistaus

alakategoria_alakuva

Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja