header_contentspot

Ostoskori on tyhjä

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

benefitbar_tuotesivu

Tilaa kalastus -ja veneilytuotteet nyt Happyangler.fi verkkokaupasta!
Siirry Happy Angleriin


Valitse ensin tarvittavat valinnat (väri, koko tms.) nähdäksesi tuotteen saatavuuden
Verkkokauppa:

Mustaherukka 'Ben Tron'

5,99 €

alk. 1 € /kk »

tuotesivu_ylakuva

Tuote ostettavissa vain Hong Kong -tavarataloista!

Saatavuus ja yhteystiedot

Esittely » Lisämateriaalit » Toimitustavat »

Mustaherukka 'Ben Tron'

Tuotenumero: 6417562009848

tuotesivu_esittelykuva

Kotimaiset Mattilan taimiston taimet

Taimistomme noudattaa taimien osalta puutarha-alan hyvien tuotantomenetelmien sääntöjä ja sen vuoksi taimet ovat kokonaan omaa tuotantoa ja kasvatettu Suomessa. Tästä on merkkinä Sirkkalehti - merkki. Taimiston ympäristövaikutuksia on myös minimoitu vähentämällä kasvihuonekaasupäästöjä tehostetulla kierrätyksellä.

Pystykasvuinen, satoisa, hyvänmakuinen ja vähähappoinen mustaherukka. Sopii hyvin tuorekäyttöön. Suuret marjat.

• Kasvukorkeus n. 1-1,5 m
• Vyöhyke I-V

Herukkapensaat kuuluvat erottamattomasti suomalaiseen hyötypuutarhaan. Perinteisten mehujen ja hillojen valmistuksen lisäksi ne sopivat erinomaisesti myös viininvalmistukseen. Marjapensaat voi istuttaa yksittäispensaiksi, jolloin taimiväliksi jätetään 100-150 cm. Useampia taimia istutettaessa taimet istutetaan riviin, mikä säästää tilaa ja helpottaa pensaiden kunnossapitoa. Tukirakennelmat tehdään pensaiden sivuille ja rivivälit pidetään nurmella. Pensaiden alustoille levitetään kuorirouhetta tai lehtikariketta, jolloin rikkakasvitkin pysyvät kurissa. Rivissä sopiva taimiväli on 70-100 cm ja riviväli 250-300 cm.

Musta-, puna-, valko- ja viherherukkapensaat tuottavat runsaasti satoa aurinkoisilla kasvupaikoilla. Kaikki lajit ovat hyönteispölytteisiä, joten tuulensuojainen kasvupaikka on tärkeää kevään kukinnan onnistumiselle. Kasvualusta on parhaimmillaan muhevaa ja runsasmultaista, kosteutta pidättävää, mutta ei liian märkää. Tiiviitä savimaita parannetaan lisäämällä niihin karkeaa hiekkaa, kompostia ja turvetta. Maan kalkitus on usein tarpeen, sillä herukat viihtyvät maassa, jonka pH on 6,0-6,5. Tasamaa tai loivasti viettävä rinne on herukoille edullisin. Jyrkissä rinnepaikoissa pensaat kärsivät usein kuivuudesta ja osa marjoista saattaa varista ennen aikojaan.

Istutuskuoppa kaivetaan n. 50 cm syvyiseksi ja levyiseksi. Ennen istuttamista istutuskuoppa sekä taimet kastellaan runsaalla vedellä. Astiataimet irrotetaan ruukustaan ja asetetaan juuripaakkua hajottamatta istutuskuoppaan. Istutusleikkaus tehdään lepotilassa oleville taimille, jolloin versot lyhennetään haaroittumisen edistämiseksi noin 15-20 cm mittaisiksi. Mikäli taimi on hyvin haaroittunut tai se on jo kasvussa jätetään leikkaus tekemättä. Syksyllä istutetut taimet leikataan aina vasta seuraavana keväänä.

Valontarve Aurinko, Puolivarjo

Mustaherukka 'Ben Tron'
Pikazoom: vie kursori kuvan päälle

Kysy chat-kalastusmyyjältä

tuotesivu_alalistaus

Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.
Selvä Lisätietoja

scriptspot_product

scriptspot_product